StoryEditorOCM
ZdTubeJEDINSTVENA

Kim Kardashian prošla je nevjerojatnu transformaciju: od neukusnih izdanja do šminkerice koja nameće trendove, promjenu duguje samo jednoj osobi...

Piše Gloria
1. rujna 2021. - 21:29

Nakon što je Kim Kardashian na Met Gali svijetu pokazala puno značenje pojma ‘odjenuti se od glave do pete‘, kreacija koju je dizajnirao Demna Gvasalia iz Balenciage ne prestaje biti temom rasprava na društvenim mrežama. Američku reality zvijezdu jedni ismijavaju, drugi ju hvale. Kažu da izgleda kao duh iz horor filmova, drugi ju brane govoreći da je to simbol podrške afganistanskim ženama. Treći ističu činjenicu da, bez obzira što nije pokazala lice, svi znaju da je to Kim - na koncu, ona je začetnica trenda velikih stražnjica - piše Anela Martinović za magazin Gloria.

No, Kim ju je odjenula kako bi promovirala Dondu – Gvasalia je, naime, osmislio vizualni imidž za glazbeni projekt Donda njenog uskoro bivšeg supruga Kanye Westa. I to nije prvi puta da Kim izaziva kontroverze.

Premda su mnoge njene kombinacije na granici kiča, ima hrabrosti riskirati, a mora joj se priznati i da je pokrenula neke trendove. Primjerice, svi su se divili ‘mokroj‘ haljini koju je Zendaya odjenula za premijeru filma Dune na ovogodišnjoj Mostri, a Kim je mokru haljinu u još raskošnijoj varijanti, s kristalima poput kapi vode, odjenula prije dvije godine na Met Gali.

A na početku karijere, stvari nisu izgledale blistavo. Kimini stajlinzi za crveni tepih nisu odavali osobu s modnim ukusom, pa ništa nije dalo naslutiti njenu kasniju preobrazbu u cool šminkericu. Stvari su se popravile kad je se udala za glazbenika Kanye Westa čiji je prijatelj Riccardo Tisci, ondašnji kreativni direktor Givenchyja.

image
Valery Hache
image
Frederic J. Brown
image
Angela Weiss
image
Angela Weiss
image
Tara Ziemba
image
Angela Weiss
image
Mark Ralston
image
Mehdi Taamallah
image
Angela Weiss
25. travanj 2024 22:45