StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO

Na svečanosti obnovljenog spomen koša sve je oduševio Mladen Grdović, prisjetio se anegdota o mladom Kreši pa zapivao "dicu Kalelarge"!

Piše Mišel Kalajžić
4. rujna 2020. - 22:58

Jedan od najboljih europskih košarkaša i prvi hrvatski član košarkaške kuće slavnih Krešimir Ćosić svoj košarkaški put započeo je na košu u zadarskoj Ulici Frane Alfirevića.

Na tom je mjestu spomen koš postavljen još 1996. godine, a ove je godine, kada se obilježava 25. obljetnica smrti velikana obnovljen u organizaciji Udruge Dani Krešimira Ćosića i sufinanciranje Grada Zadra. U novom sjaju koš će i dalje inspirirati generacije koje dolaze te podsjećati na početke ovog košarkaškog genija koji je glas o Zadru i Hrvatskoj prenio cijelom svijetu.

Danas su se na tom mjestu okupili njegova obitelj, prijatelji, suigrači i štovatelji. Na predstavljanju su bili i gradonačelnik Branko Dukić te župan Božidar Longin. Gradonačelnik je istaknuo kako nam treba ovaj podsjetnik na vizionara, ne samo košarkaškog. Neka nam Krešo bude inspiracija  u građenju zajedništva i boljeg društva.

Okupljenima su se obratili i Krešina supruga Ljerka, župan Longin, autor murala Jure Lisak, a pjesmom posvećenom Kreši Ćosiću Mladen Grdović zatvorio je ovu svečanost.

24. travanj 2024 20:03