StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: OPASNA ZONA NA KOLOVARAMA

Nekad popularni klub postao mjesto - "urušavanja"!

Piše B.S.
30. travnja 2019. - 17:21
Izrezak_hitch.JPG

"Zara beach", nekad popularni zadarski klub i restoran na plaži Kolovare postao je opasan za građane i turiste zbog čega je na tom mjestu ovih dana osvanuo i znak koji upozorava na mogućnost - urušavanja. 

Iako su se još 2018. godine trebali srušiti nezakonito izgrađeni dijelovi ugostiteljskog objekta koji je prisilno službeno zatvoren 1. rujna 2017. zbog nezakonitoga rada, na licu mjesta nije se pojavila građevinska inspekcija koja je trebala nadzirati provedbu svog rješenja o uklanjanju.

Ministarstvo turizma odbilo je 2017.godine žalbu trgovačkog društva "Sokol projekt" čime potvrđeno rješenje prema kojem njegovi vlasnici Vedran Ikić i Marko Čulina nemaju pravo korištenja objektom na popularnoj zadarskoj plaži gdje su 2016. otvorili klub "Zara beach". Utvrđeno je da objekt ne ispunjava uvjete jer nije registriran za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Iako plaža Kolovare gotovo svake godine dobije Plavu zastavu kao dokaz ekološke očuvanosti i čistoće mora, slika stanja daleko je od te fingirane. Većim dijelom godine Kolovare su zapuštene, nabacane smećem i zatrpane parkiranim automobilima. 

26. travanj 2024 04:27