StoryEditorOCM
ZdTubeUOČI DANA GRADA

Pogledajte novi spot Tomislava Bralića i Klape Intrade za pjesmu "Zadarska": za sve je ‘kriv‘ poznati Bibinjac...

Piše Zadarski.hr
22. studenog 2022. - 13:54

“Evo jedna ‘Zadarska’, tako se zove naša nova pjesma koju je napisao naš dugogodišnji prijatelj, pjesnik i skladatelj Bibinjac Ante Sikirić“, kazao je Tomislav Bralić najavljujući uoči Dana grada Zadra premijeru nove pjesme klape Intrade.

Zadar kao inspiraciju dobro opisuje spomenuti Ante Sikirić, prijatelj klape koji je imao ključnu ulogu u ovoj novoj glazbenoj priči.

- Zadar je relativno mali grad, ali je toliko opjevan i ima toliko pjesama, možda i više nego bilo koji drugi grad u Hrvatskoj i šire. I ne samo da ima toliko pjesama, nego su sve kvalitetne i lijepe, sve jedna bolja od druge. Ja sam odavno pokušavao napraviti pjesmu o Zadru. Jer Zadar je moj grad, iako živim u Bibinjama nekoliko kilometara od Zadra. U Zadru sam se rodio, išao u srednju školu, završio zanat i radio. Najveća nagrada autoru je kad napiše nešto dobro o svojoj domovini, svojoj materi, svome mjestu i o svome gradu. Ja mislim da sam u tome uspio. ‘Croatio iz duše te ljubim’, ‘Slike iz ditinjstva’, ‘Misto moje laku noć’, i sad‘ "Zadarska” zaključio je Sikirić i dodao, “pjesma o najljepšem gradu na svijetu – Zadru.“

Poslušajte je...

25. travanj 2024 14:34