StoryEditorOCM
ZdTubeDRAMATIČNA AKCIJA

Pogledajte skok Amerikanca kojeg su iz Neretve izvukli hrabri Mostarci: mladići su htjeli snimiti podvig svog prijatelja, nisu ni slutili dramu...

Piše PSD
16. svibnja 2022. - 23:37

Filmske prizore spašavanja mladog Amerikanca iz Neretve, koji nakon neuspjelog skoka sa Starog mosta u Mostaru nije uspio isplivati, snimili su njegovi prijatelji. Nisu ni sluti što će ih zadesiti u avanturističkom pohodu na UNESCO-ov spomenik, piše Klix.ba.

Zahvalni što su mostarski skakač Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković​, koji vozi turiste na čamcu ispod Starog mosta, svojom prisebnošću i hrabrošću brzo djelovali i spasili njihovog prijatelja, mladi Amerikanci objavili su video na društvenim mrežama.

Podsjetimo, dramatična akcija spašavanja dogodila se u četvrtak poslijepodne, kad su hrabri Mostarci iz rijeke izvukli turista koji je sa svojim prijateljima posjetio Mostar.

Mladi sportaš bio je uvjeren da može izvesti skok s mosta, a njegovi su prijatelji krenuli snimati taj podvig i ne sluteći kakva će drama uslijediti samo nekoliko sekundi kasnije.

17. lipanj 2024 15:08