StoryEditorOCM
ZdTubeTKO JE U PRAVU?

Snimka iz tunela Sveti Rok izazvala pomutnju na mrežama: ‘Lijeva traka je uvijek bila za brže vozače, a desna za sporije, ali ovdje je, izgleda, obrnuto‘

Piše Mozaik SD
16. kolovoza 2022. - 22:04

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena je snimka s opisom: "Neće iz lijeve trake i gotovo. Izlaz iz Sv. Roka iz tunela Sveti Rok".

Video prikazuje manji sivi automobil koji se vozi ispred bijelog BMW terenca u lijevoj traci. Sivi automobil nije prešao u desnu traku kada mu se približio bijeli, čak ni kad je upalio lijevi žmigavac. Bijeli je uspio prijeći u desnu traku tek pri izlasku iz tunela te je obišao sivi i vratio se u lijevu traku. 

Pratitelji stranice zapodjenuli su raspravu.

"Lijeva traka je uvijek bila za brže vozače, a desna za sporije, ali ne, to je ovdje obrnuto", napisao je jedan od korisnika.

Neki od njih ipak su stali u obranu vozača sivog automobila, ustvrdivši da on nije u prekršaju ako vozi prema ograničenju brzine.

Kako napominje Net.hr, u članku 142. Zakona o sigurnosti prometa na cestama piše da se "autocestom vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni" te se navodi i kako "na autocesti vozač smije mijenjati prometnu traku zbog bržeg kretanja samo prelaženjem vozilom u lijevu prometnu traku".

06. lipanj 2023 18:49