StoryEditorOCM
ZdTubeŽIVOTNI POZIV

Tako to rade snažni momci iz ATJ Lučko: pogledajte jedan radni i pripremu, te dio metode taktičke medicine

Piše R.R.
21. kolovoza 2020. - 16:17

Kao na filmu, nagledali smo se akcijskih scena u kojima specijalci „dobri momci“, sređuju negativce. Često su se mnogi gledajući te scene i odlučili za ovaj poziv, pripadnika specijalne policije. No da to nije lagan put uvjerili su se predstavnici medija koji su imali priliku „pogledati iznutra“ kako izgleda jedan radni dan.

Snimateljska ekipa produkcijske kuće AV Media Split dobila je ekskluzivan pristup najelitnijoj postrojbi Ministarstva unutarnjih poslova RH, Antiterorističkoj jedinici Lučko, gdje su s vojnim analitičarem Janom Ivanjekom snimili ekskluzivnu reportažu o taktičkoj medicini koju koriste hrvatski specijalci.

 Specijalci su predstavili opremu koju koriste za pružanje prve pomoći, a potom i održali taktičku pokaznu vježbu u kojoj je sudjelovao i Jan Ivanjek. Po scenariju vježbe, Ivanjek je kao član ophodnje pogođen u iznenadnom kontaktu, a potom specijalci primjenjuju metode taktičke medicine kako bi sanirali ozlijede i ranjenika izvukli na sigurno. Ivanjek je tako postao prvi novinar koji je na ovaj način sudjelovao u vježbi specijalaca, a sve su to zabilježile kamere splitskih snimatelja.

14. travanj 2024 23:13