StoryEditor
ZdTubeNIJE SAMO BRIDGERTON

Top 10 filmskih scena seksa koje parovi vole imitirati, a nećete vjerovati koja je scena i dalje hit

Piše JL/zivim.hr
31. siječnja 2021. - 18:28
Screenshot Netflix

Netflixova povijesno-ljubavna serija Bridgerton, službeno najuspješnija njihova serija ikad, lansirana je na Božić i otada je s uzbuđenjem prati 82 milijuna kućanstava, a za to su uzbuđenje dobrim dijelom zaslužne vruće scene seksa između glavnih glumaca Phoebe Dynevor i Regea-Jean Pagea. No, to ipak nije jedina serija koja gledatelje ostavlja napaljene, tu je i cijeli niz filmova čije su scene seksa mnogima poslužile kao inspiracija. Traženje ideja za što bolji i napetiji seks u poznatim filmskim scenama seksa naročito je postalo popularno tijekom lockdowna pa je tako u mnogim zemljama u tom periodu bilo čak 100 posto više googlanja na tu temu. Seksologinja Alix Fox kaže da je nimalo ne iznenađuje to što je tolik broj ljudi u ovoj teškoj godini iza nas, kad je riječ o seksu, inspiraciju tražilo u poznatim filmovima ili, točnije, u najuzbudljivijim filmskim scenama seksa. Kao prvo, svi smo mi tijekom karantene, u nemogućnosti da izlazimo i upražnjavamo društveni život, sate i sate provodili gledajući filmove, a pokazalo se i da smo u stresnim i teškim vremenima skloni utjehu tražiti u dobro poznatim filmskim klasicima.

image
Screenshot Netflix

Scena s klavirom, Zgodna žena, 1990

U ovom filmu sve vrvi od scena koje se pamte (Vivian koja pjeva u kupaonici, Edward koji se penje požarnim stepenicama....da ne nabrajamo dalje), ali scena koja je zaista gledatelje ostavila doslovno „bez daha” je ona u kojoj biznismen Edward vodi ljubav s prostitutkom Vivian na klaviru. Nemate klavir u svom domu? Nema veze, pokušajte podići svoju partnericu na kuhinjsku radnu ploču ili na stol ili zagrijte atmosferu tako što ćete je obljubiti na stepenicama. Radi se samo o tome da trebate istraživati druga mjesta i površine (naravno stabilne), mimo bračnog kreveta. Usput pustite malo klasične glazbe kako biste naglasili tu filmsku atmosferu i nastojte ispod kućnog ogrtača imati čipkasto donje rublje. 

Scena u autu, Titanik, 1997

Trenutak u kojem se Jack, kojeg glumi Leonardo DiCaprio, i Rose, koju glumi Kate Winslet, iskradaju kako bi vodili ljubav u unutrašnjosti automobila parkirnog u spremištu broda je toliko vruća da nimalo ne čudi što se ubraja u jedne od najuzbudljivijih filmskih scena seksa svih vremena. Tko se ne sjeća otisaka prstiju na zamagljenom staklu automobila. Ovdje velik dio napetosti i seksualnog uzbuđenja dolazi od same činjenice da se par  morao iskrasti i pronaći neko skrovito mjesto za seks. Kako to izvesti? 

U filmu Rose naređuje: „Stavi ruke na mene, Jack”. Teško vam je biti tako direktna prema partneru kad je riječ o seksu? Predložite partneru da vam pruži erotsku masažu, ali pod uvjetom da vas smije dodirnuti samo kada, gdje i kako mu vi kažete.  Morat ćete razmisliti o tome što zaista želite i kako da to jasno izrazite umjesto da samo prepustite vodstvo partneru. A vaš partner će morati pažljivo slušati, a ne pretpostavljati da već zna što volite i koje su vaše najosjetljivije točke.

Scena s ljubljenjem na kiši, The Notebook, 2004

Glavni glumci, Ryan Gosling i Rachel McAdams su bili u vezi još dvije godine nakon snimanja ovog filma, a priča se da ih je upravo snimanje te scene strastvenog ljubljenja na pljusku od prijatelja pretvorila u ljubavnike. Bilo koji seksualni čin, pa čak i samo ljubljene na kiši je vrlo seksi  i to na raznim nivoima. Pogled na partnera koji je natopljen vodom može imati napaljujući učinak, a uz to i svojevrsna neurednost do koje dolazi kad stojimo na pljusku umjesto da se sklonimo djeluju uzbudljivo jer to nije ono što se od nas očekuje (očekuje se da se sklonimo i zadržimo pristojan, uredan izgled). Ima u tome neki oslobađajući, divlji element, kao što je to prisutno u svakom kršenju pravila. 

Scena s mokrom glinom, Duh, 1990

Set za izradu posuđa od gline stoji možda stoji nekoliko stotina kuna, a savršeno će vam poslužiti da rekreirati nezaboravnu scenu između Patricka Swayzea i Demi Moore. Zajednički rad na nečem kreativnom, zabavnom i pomalo blatnjavom ili ljepljivom te svakako vlažnom može biti divna predigra, naročito ako jedan partner sjedi drugome iza leđa, kao što je to  u sceni iz ovog filma. Ta blizina dok zajedno nešto radite povećava seksualnu napetost. U sceni se njihovi prsti dodiruju i trljaju uzajamno istodobno trljajući glinu vrlo sugestivnim pokretima. No, sve tu upućuje, ne na izrađivanje posude od gline, već na uzajamno seksualno uzbuđivanje. 

Scena borbe, Mr.&Mrs. Smith, 2005

U ovom filmu bračni par koji se dosađuje zajedno, a igraju ga Brad Pitt i Angelina Jolie, ostaju zatečeni kad otkriju da su oboje ubojice koje su suparničke agencije unajmile da ubiju jedan drugoga. U sceni borbe uništavaju sve oko sebe, a zamalo unište i jedan drugoga, no tada ipak dolazi do uzbudljive scene seksa. Adrenalin zbog borbe, ekstreman fizički naboj i natjecateljska dinamika između dvije osobe koje obje žele izaći kao pobjednici čine scenu seksa koji slijedi doslovno eksplozivnom. Imitirajte borbu i tučnjavu, bez da uništite stan, jednostavno glumljenjem hrvanja, lovljenja, gađanja jastucima...s tim da svaki put onaj tko bude uhvaćen, pogođen ili savladan, mora skinuti jedan komad odjeće. 

Scena iz filma No strings attached (Samo seks), 2011

Dugogodišnji prijatelji  Emma, koju glumi Natalie Portman, i Adam, kojeg glumi Ashton Kutcher, napokon prijeđu granicu prijateljstva, uspale se...i onda ih prekine kucanje na vratima. Imaju samo nekoliko sekundi za toliko dugo čekani seks i odlično ih iskoriste. Dugo čekanje i intenzivan seks na brzaka mogu biti ludo uzbudljivi. 

Scenu možete pogledati OVDJE.

Ljubavna scena u sobi, Prljavi ples, 1987

Nakon tjedana plesne poduke tijekom kojih su iskre neprekidno bile prisutne između instruktora Jonnyja (kojeg je odglumio Patrick Swayze) i Baby (koju je odglumila Jennifer Grey), njih su dvoje  otišli u njegov sobičak u kojem su prvi put vodili ljubav. Učenje plesa u paru može učiniti čuda za ljubavni život. Ples pruža svakom partneru novu osviještenost vlastitog tijela, poštivanje intimnog prostora onog drugog i zadani okvir unutar kojeg možete jedan drugoga dodirivati na posve nove i drugačije načine. Dodatan plus – u plesu ima mnogo pravila, a ponekad može biti neopisivo seksi biti prisiljen držati se pravila. 

Ljubavna scena, Okrutne namjere, 1999

Uz pjesmu Colorblind, rock banda Counting Crows, Reese Witherspoon kao Annette poklanja svoju nevinost Ryanu Phillipeu kao Sebastianu u ljubavnoj sceni ovog kultnog tinejdžerskog filma. U filmu u kojem je seks poistovjećen s požudom, manipulacijom, egom i igrama moći, ova scena puna  ljubavi i nježnosti je osvojila gledatelje širom svijeta. Iako vrlo iskusan u seksu, Sebastian je gotovo jednako ranjiv kao Annette jer nikada nije vodio ljubav s nekim koga zaista voli. Ako ste dugo s partnerom i pomalo ste upali u seksualnu rutinu, može se dogoditi da zaboravite pitati, kao što to Sebastian čini u filmu, je li vaša partnerica ok i kako joj se sviđa nešto što radite. 

Scenu možete pogledati OVDJE.

Scena iz dizala, Pedeset nijansi mračniji, 2017

Ovaj film je istodobno mračan, uzbudljiv i tužan, baš kao i scena u kojoj milijunaš Christian (kojeg glumi Jamie Dornan) od Ane (koju glumi Dakota Johnson) traži da ispod stola skine gaćice u prepunom restoranu. Zatim se, kad se, nakon večere, nađu u prepunom dizalu pretvara da veže cipelu kako bi prstima krenuo gore po njezinoj nozi do najintimnijih dijelova...i to na najjavnijem mogućem mjestu. 

Scena iz knjižnice, Okajanje, 2007

Keira Knightley je izjavila da je prepuštanje vlastitom libidu u knjižnici s Jamesom McAvoyom u ovoj drami bila najbolja scena seksa koju je snimila, ali i scena koju je bilo najbolje snimati. Ovaj položaj iziskuje nešto čvrsto i stabilno na što se možete osloniti: umjesto stare stalaže s knjigama, mogli biste isprobati vaša ulazna vrata (naravno s unutrašnje strane). 

Izdvojeno

20. veljača 2021 20:12