StoryEditorOCM
ZdTubeJEZIVA SNIMKA

Užas u predgrađu Kijeva zabilježen kamerom: pogledajte trenutak kada je raketa pogodila trolejbus! Jedan gospodin bezbrižno šeta...

Piše PSD
14. ožujka 2022. - 18:17

Najmanje je jedna osoba poginula u ponedjeljak u napadu na stambenu zgradu u Kijevu, a 12 je ranjenih, objavile su ukrajinske vlasti izmijenjeni broj žrtava u prijestolnici koju ruske postrojbe sve jače stežu i vode se borbe na prilazima gradu prije početka novog kruga rusko-ukrajinskih pregovora.

image
Aris Messinis/AFP
image
AFP
image
AFP

Na Telegramu su ukrajinske službe hitne pomoći objavile da je osmerokatnica u četvrti Obolon na sjeveru Kijeva pogođena u zonu topničkom vatrom te je izazvala požar koji su vatrogasci savladali, piše Jutarnji.

Isprva je izvor rekao u priopćenju da su dvije poginule osobe pronađene u ruševinama, a zatim je ta poruka obricana i potvrđena je smrt jedne osobe.

image
Aris Messinis/AFP
image
Aris Messinis/AFP

Služba dodaje da su još tri osobe hospitalizirane, a devet je primilo zdravstvenu pomoć na licu mjesta.

Spasilačke ekipe objavile su snimke koje pokazuju da vatrogasci evakuiraju stanare, među kojima ima starijih osoba, iz oštećene zgrade.

Projektili su pogodili i jedan trolejbus i prava je sreća da unutra nije bilo nikoga. Nadzorne kamere zabilježile su taj jezivi trenutak, na snimci se jasno vidi kako jedan gospodin bezbrižno šeta parkom baš u trenucima kada je raketa prošla iza njega i razorila pola ulice.

Nešto ranije savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko rekao je dvoje ljudi je poginulo, a troje hospitalizirano kada je u ponedjeljak ujutro granata pala na stambenu zgradu u glavnome gradu Ukrajine.

Kijevska gradska uprava objavila je i da su ruske snage granatirale tvornicu zrakoplova Antonov, javlja Reuters.

Novi krug pregovora između Rusije i Ukrajine održat će se u ponedjeljka putem video veze i počet će u 10.30 po lokalnom vremenu (8.30 GMT), najavio je Geraščenko.

06. lipanj 2023 18:54