StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO

Zadarska klapa Munita objavila novu pjesmu: "Kap mora" je balada je koja progovara o vječnoj temi – ljubavi

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2021. - 08:40

Zadarska klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom "Kap mora". Autor glazbe i teksta je član klape Vjekoslav Šuljić, koji potpisuje sve Munitine skladbe posljednjih godina. Glazbeni aranžman je djelo sjajnog aranžera Ivana Popeskića, s kojim klapa uspješno surađuje već duži niz godina. Veliki doprinos pjesmi dao je aktualni dobitnik Porina Ivan Pešut, koji je opet izvrsno odsvirao gitarske dionice.

„Kap mora“ balada je koja progovara o vječnoj temi – ljubavi, ali onoj prošloj, koje više nema. Sjetni karakter pjesme ipak ima notu optimizma, koja je naglašena modernim aranžmanom.

Glazbeni spot opet je povjeren znanim suradnicima - autori i redatelji spota su Davor Strenja i Damir Matešić, koji su za snimanje odabrali atraktivne lokacije – vidikovac Kamenjak, bazeni Paške solane, plaža Bokulja u Slivnici, te lokacije u Ninu i Privlaci.

image
Klapa Munita
Screenshot Yt

Klapa posebno zahvaljuje upravi Parka prirode „Vransko jezero“ na suradnji i pomoći u realizaciji kadrova na vidikovcu Kamenjak, kao i tvrtki „Solana Pag d.d.“ na srdačnoj suradnji.

Kao glumci u spotu pojavljuju se Antonela Zupčić i član klape Matej Sikirić.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas). Svoje glazbeno djelovanje temelje na čuvanju tradicijskog izvornog  klapskog pjevanja sa posebnim naglaskom na napjeve i glazbenu baštinu zadarskog kraja, ali i na autorske pjesme u instrumentalnim aranžmanima, čiji je autor Vjekoslav Šuljić.

Za svoj su rad nagrađeni nizom glazbenih nagrada na mnogim festivalima. Vrlo su uspješno surađivali sa nizom istaknutih estradnih imena - sa Mladenom Grdovićem su 2016. osvojili Grand Prix Splitskog festivala i snimili niz uspješnih pjesama, Tedi Spalato gostovao im je na skladbi "Vratite mi moja lita", a već nekoliko sezona ostvaruju vrlo plodnu koncertnu suradnju sa legendom zadarske glazbene scene - Đanijem Maršanom.

image
Klapa Munita
Screenshot Yt
04. svibanj 2024 03:55