StoryEditorOCM
ZdTubeSNIMAN NA RAZLIČITIM LOKACIJAMA

Zadarski alter rock band Nulapark objavio album prvijenac "Gong, truba i fanfara"

Piše M.K.
21. lipnja 2019. - 19:09
nulalbi

Zadarski alter rock band Nulapark objavio je svoj dugosvirajući prvijenac, "Gong, truba i fanfara" sa 12 pjesama, što uljučuje i posebne goste: renesansno-potrošački duet Cob&Mob oformljen specijalno za ovu priliku.

Album je snimljen na različitim zadarskim lokacijama, Soba 2. red do mora, D Rum, D.I.M., uz vlastitu te tehničku podršku i usluge Digital Media Lab - Zadar, D.I.M., a produkciju i masteriranje potpisuje Lokardo Nasavuru.

Digitalni nosač zvuka izrađen je u suradnji sa legendarnim Zdenkom Franjićem i "Slušaj najglasnije / Listen Loudest". 

Početne konture benda naziru se u 2012. godini kad je počelo okupljanje postave, što je nakon nekoliko promjena u traženju idealne petorke rezultiralo postavom iz 2014. godine (Gumeni, Tamy, Nikola, Marin, Daniel) koja je sebi nadjenula današnje ime - Nulapark. Daljnjim promjenama u sastavu (Šime umjesto Daniela, Jure umjesto Šime) ustalila se 2015. godine današnja postava: Gumeni - vokal, Tamy - vokal, Nikola - gitara, Marin - bas, Jure - bubanj. 

Navedena petorka ne robuje nekom usko definiranom stilu već radije spaja različite elemente i forme u sebi svojstven zvuk i izričaj.

U lipnju 2016. god. Nulapark objavljuje prvi single i spot za pjesmu "Meditiram", a u 20. lipnja ove godine objavljen je album "Gong, truba i fanfara".

Album je dostupan na mreži na Bandcampu gdje je omogućeno i besplatno preuzimanje u različitim formatima.

 

19. travanj 2024 13:37