StoryEditorOCM
ZdTubePREMIJERA SPOTA

Zadarski blues-rock bend Rich Man objavio singl ‘Workers‘, socijalno angažirana pjesma o gaženju radničkih prava odmah osvojila zadarske radiopostaje!

Piše Mišel Kalajžić
1. veljače 2021. - 13:18

Rich Man, blues-rock bend iz Zadra, objavio je singl koji se odmah našao u programu lokalnoih radio postaja. Zove se Workers i socijalno je angažiran.

Rich Man osnovan je 2015. godine, najprije u punom sastavu od petero članova, a spletom okolnosti sredinom 2016. godine nastavlja s radom kao dvočlani bend kojeg čine Renata Železnjak  na vokalu, gitari i usnoj harmonici, te Marin Perica na bubnju. Nakon dvije godine djelovanja kao duo, bendu se priključuje i treći član, basist Eduard Plećaš pa bend djeluje kao trio.

- Kao predstavnici tzv. "minimalizma", naša je glazba spoj rock’ n rolla i bluesa. Ponekad se čini da u pjesmama ima više rock' n rolla, dok ponegdje prevlada blaga doza bluesa, no sve su to samo nijanse koje se isprepliću i zajedno kao da se bore koja će prevladati - kazali su članovi. 

Bend je do sada nastupao na mnogim festivalima autorskih bendova ( u sklopu festivala "Čuješ" u Ksetu, "St-art-u u Splitu, Kingfestu u Kninu, Rastok Festu u BiH...), motorijadama i gitarijadama u Zadru, Kninu, Splitu, Osijeku..  Svoj prvi nastup bend je obilježio na Summer Mul Blues festivalu u Salima.  

image
Rich Man Zadar
Rich Man

Trenutno rade na snimanju albuma prvijenca, a u međuvremenu izdaju svoj prvi singl, pjesmu Workers.

Workers je socijalno angažirana pjesma, ispričana kao priča, a govori o predanim radnicima koji su cijeli svoj život podredili teškom fizičkom radu, žrtvujući se do iznemoglosti i boreći se mjesecima za neisplaćene plaće. Pjesma zagovara radnička i ljudska prava, koja su danas u društvu često zanemarena. U nadolazećem spotu prikazan je komadić stvarnosti i odraz njezine sjene.  

Spot je sniman u prostoru gdje se održavaju probe benda. 

- Samo snimanje bilo je pravi izazov jer smo zbog pandemije koronavirusa i nadolazećeg lockdowna bili prisiljeni snimiti spot u jednom danu, ograničiti broj sudionika i iz svega izvući maksimum. Moramo naglasiti da nakon snimanja nitko nije zaražen - kazali su.

Mastering za pjesmu radio je Saša Miočić, snimatelj je Josip Vukić, za montažu spota zaslužni su Lana Horvatić, Josip Vukić, Ivan Lučić i bend. Spot je režirao sam bend, a kako zvuči možete pogledati ovdje

25. travanj 2024 15:37