StoryEditorOCM
Zoom danaZLATO I DIJAMANTI

Narukvica ovog brenda najtraženiji je komad nakita na svijetu!

31. ožujka 2018. - 19:45
9718386

Brend "Cartier" nije samo naziv tvrtke, nego je znak vrhunske kvalitete, koji određuje stilove i ukuse. Povijest marke počela je 1819. godine, kada je Louis-Francois otvorio radionicu u Parizu, u blizini Palais Royala.

Cartier je i na početku volio eksperimentirati u potrazi za novim oblicima, izmišljati kombinacije starog i modernog u izradi nakita. Poseban je po tome što je postao prvi svjetski zlatar koji je počeo raditi s platinom, a prednost platine bila je u tome što je mogla držati više dragulja na sebi. 

Godine 1908. otvorena je podružnica marke u New Yorku, a 1910. registriran je zaštitni znak "Cartier", te se pojavio i monogram iz para isprepletenih "C". 
Iste godine tvrtka je prvi put objavila satove u pravokutnom obliku. 

U idućih nekoliko desetljeća marka je izdala modele: "Crash Watches", "Reverso" i "Ceintures", a 1972. širi svoju luksuznu ponudu – počinje proizvoditi remenje i torbe, a 1979. sve podružnice tvrtke spojene su u jednu – "Cartier World". Tri godine poslije, 1982., u "Cartieru" se pojavio novi stil – "Nouvelle Joallerie", koji se temelji na vječnom klasiku, piše Slobodna Dalmacija.

Danas "Cartier" ujedinjuje 14 tvrtki, od kojih svaka proizvodi svoje jedinstvene predmete – pribor, satove, nakit.
Prema istraživanju koje je provela tvrtka "Karus Chains", narukvica brenda "Cartier" – "Love Bracelet" najtraženiji je komad nakita na svijetu, odnosno komad nakita koji se najviše pretražuje na Googleu. 
Narukvica koja se opisuje kao simbol ljubavi i odanosti svaki mjesec ima više od 350.000 pretraga na Googleu. 
Tu narukvicu, dizajniranu sedamdesetih godina, nose i brojne slavne dame, poput Julianne MooreHilary Swank i Katie Holmes.

Kylie Jenner nosi čak pet poredanih narukvica na jednoj ruci.

"Love Bracelet" od žutog zlata košta 45.000 kuna, dok ona od žutog zlata i dijamanata 287.000 kuna.
Cijena za modele iz nove zbirke iznosi 3000 američkih dolara, a kao razlog ovolikog iznosa, iz kompanije ističu kvalitetu obrade i materijala od kojeg su narukvice izrađene. 

19. travanj 2024 10:01