StoryEditorOCM
ZdSelfieTKO NE BI POŽELIO OVAKO PREPLANULU PUT?

Donosimo provjereni recept za ulje u koje se kunu Dalmatinke, a sve naprave sa nekoliko sastojaka i iz kuhinje!

Piše J.V.
22. svibnja 2018. - 15:51
bbimagehandler

Ovoga ljeta asortiman preparata i ulja za sunčanje bogatiji je no ikad. Lakše se stoga i pogubiti pred policama drogerija i ljekarni, a tek proučavati recenzije na Internetu ili 'informirati' se uživo... Znate onu, sto žena, dvjesto... sličnih, a opet tako različitih iskustava.

Ovo ulje iz kućne radinosti sadrži ih svega nekoliko, a svaki je potpuno prirodan i blagotvoran za vašu kožu. Vrlo je moguće i da ih sve imate kod kuće, pa krenite u pripravu. Jedina 'mana' je što treba odstajati dva do tri tjedna prije upotrebe. No kakvo su vrijeme najavili, možda će doći baš u pravi čas...

Sastojci: 
- maslinovo ulje
- orahovac
- šaka oraha
- jedna veća ili dvije manje mrkve

Priprava:
Pripravak je najbolje 'miksati' u staklenci, jer se ne preporuča da stoji u bilo kakvoj vrsti plastike. Šaku oraha i naribanu mrkvu smjestite na dno staklenke te bogato zalijte maslinovim uljem. Ukoliko želite (i ne smeta vam miris) dodajte nekoliko žličica orahovca, mnogi kažu da je upravo to 'tajni' sastojak koji garantira preplanulu put. Lagano izmiješajte i ostavite na suncu dva do tri tjedna. Smjesu možete miješati iz dana u dan kako bi se sastojci bolje 'sljubili', ali nije potrebno.

Nakon što ju ocijedite najbolje ju je premjestiti u spremnik s 'prskalicom' kako biste ulje lakše nanosili. Podsjećamo da ovo ulje nema zaštitni faktor, ali itekako pospješuje tamnjenje, a uz to je i blagotvorno za kožu koja će od njega biti lijepa, meka i njegovana.
Recept su nam potvrdile mnoge Dalmatinke koje ljeti obitavaju na plažama i prečesto, a 'tajno' ulje pripremaju i mjesecima prije sezone. 

19. travanj 2024 18:52