StoryEditorOCM
ZdTubeFOTO/VIDEO: RED BULLOVI LETAČI IZNAD GALEŠNJAKA, OTOKA LJUBAVI

Pogledajte najljepšu razglednicu iz Hrvatske na Dan zaljubljenih!

Piše redbull.hr
15. veljače 2017. - 16:00
nebeska-razglednica-za-valentinovo2)

Koliko daleko si spreman ići zbog ljubavi? S tim pitanjem započinje svoju priču o Valentinovskom padobranskom skoku na otočić Galešnjak redbull.hr i nastavlja:

Dosta daleko, ako se padobranski trojac kojeg čini Amerikanka Amy Chmelecki te Austrijanci Marco Waltenspiel i Marco Fürst. Oni su, naime, objeručke prihvatili ideju o letu u formaciji iznad otoka u obliku srca te su brzinom svjetlosti doletjeli u Hrvatsku. A ako si dosad sumnjao kako je ljubav u zraku, vrijeme je da se uvjeriš u suprotno. 

Otok Galešnjak u blizini Zadra podigao je (ljubavnu) prašinu još prije nekoliko godina kada ga je Google Earth ‘otkrio’ svijetu. Takozvani Otok ljubavi dokaz je da ljubav vlada i na najneočekivanijim mjestima, samo ako obratimo pažnju.

Iskoristiti jedan jedini dan lijepe vremenske prognoze usred zime bio je najveći izazov. Iako je svojom brzinom otjerala sve oblake i stvorila savršene uvjete za sliku iz zraka, bura se itekako potrudila da ekipa dobro zapamti taj poznati vjetar s Jadrana.

Svoje oduševljenje ovim projektom ne krije ni Amerikanka Amy Chmelecki, koja iza sebe ima preko 16 tisuća skokova, a nedavno je sudjelovala i u obaranju svjetskog rekorda u skoku s padobranom.

Hrvatska je sve što sam se nadala da će biti. Prekrasna! Nema ništa bolje nego letjeti preko prekrasnih lokacija u društvu dragih ljudi, rekla je Amy.

Iako nam je bura pokušala smrznuti stopala, ruke i uši, dan je bio savršen pa smo i zaboravili da nam je hladno. Ovo je bio fantastičan let. Toliko malih otočića u morskom plavetnilu, a onda u sredini srce. Uvjerljivo jedan od dražih projekata - kaže Marco Waltenspiel

Galešnjak je najsavršeniji otok u obliku srca na svijetu. Prekriven je šumom i pokojom maslinom, a tišina koja vlada na ovom nenaseljenom dragulju pravi je raj.

Glavni pokretač cijelog projekta bila je upravo ljubav u svim svojim oblicima, ali da bi cijeli projekt bio uspješan, veliku ulogu u izvedbi imala je i ekipa ADV-a i Zadra. 

Naravno da nijedan ovakav pothvat ne prolazi bez izazova, a ovaj put izazov je bila izgubljena prtljaga koja je letjela negdje oko Atlante dok je Amy trebala letjeti u Hrvatskoj. No, na sreću ADV ekipa posudila je svoju opremu, a Amy je dokazala da je i s nepoznatom opremom heroina letenja.

- S vremenskom prognozom smo imali sreće, ali zato je oprema pokušala napraviti problem. Imala sam malu tremu jer ne poznajem opremu i s takvom još nisam letjela, no, na sreću sve je prošlo fantastično. I da sve bude savršeno, ekipa ADV-a ju je čak i spakirala - zaključila je Amerikanka Amy. 

 Što reći, neka ljubav vlada, ne samo danas - već svaki dan!

 

 

 

22. travanj 2024 08:35