StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: JESTE LI GLEDALI "EUROCREAM"? AKO NISTE, POGLEDAJTE

Zadar konačno dobio emisiju za mlade!

Piše Maja Radić i Josipa Perić
16. ožujka 2017. - 12:24
eurocream2.JPG

Prvi put nakon dugo vremena u zadarskom medijskom prostoru pojavila se nova emisija zanimljivog imena "Eurocream" iza koje, također nakon dugo vremena, stoje studenti Sveučilišta u Zadru.

Prva studentska web emisija nazvana "Eurocream" prikazuje se nedjeljom na Youtube kanalu, namijenja je mladima, a pokrenule su je zadarske studentice novinarstva i odnosa s javnostima Ana Štrelov i Iva Matić te njihov kolega Frane Bilić s Poduzetništva u kulturi i turizmu.

U prve četiri emisije obrađivali su studentima bliske teme poput Erasmus programa, glazbe izvan mainstreama, ali i ugostile sugovornike poput Nikša Eterovića, kazališnog redatelja i pedagoga te putopisca Tomislava Perka. Reakcije su odlične, sadržaja namijenjenog isključivo mladima do sada nije bilo, a baš to bio je ovom kreativnom trojcu glavni motiv za pokretanje Eurocreama.

"Došli smo na ideju o emisiji jer nam je nešto ovakvo nedostajalo u Zadru, pa smo se složili i odlučili pokrenuti projekt da kvalitetno iskoristimo dane i vježbamo sami sebe. Frane voli video i snimanje, a nas dvije želimo kroz novinarski posao malo više naučiti i zabaviti se- kažu nam voditeljice Ana i Iva, obje studentice novinarstva koje su u Zadar došle sa zagrebačkog Verna. Iva je Riječanka, Ana iz Zlarina, Frane iz Betine na Murteru.

Epizode Eurocreama raznovrsne su, uglavnom kulturnog i edukativnog sadržaja, no mladi trojac emisiju želi razvijati i u drugim smjerovima.

"U planu su nam više epizodalna, tematska šetnja kroz povijest Zadra, priče o muzejima i intervjui s povjesničarima i arheolozima, zatim epizodalni putopisi zadarskom okolicom, kao i stvaranje platforme za inkubaciju mladih na području audio-vizualne komunikacije i kulture-kazao nam je Frane o novim idejama ovog kreativnog trojca.

Kako bi to ostvarili, kažu, potrebni su im sponzori jer u projekt žele uključiti još više zainteresiranih i kreativnih mladih ljudi.

"Sada je cilj dobiti još sponzora, prvenstveno da nabavimo malo više opreme jer sada snimamo samo jednom kamerom, snalazimo se. Ovim putem pozivamo da nam se jave svi zainteresirani jer od ovakvog projekta svi možemo imati koristi: mladi svoju emisiju, a sponzori dobru reklamu na internetu- kaže ovaj trojac.

Eurocream je do sada snimio četiri emisije, a nedjeljna peta epizoda donosi intervju s hrvatskim putopiscem Tomislavom Perkom koji je upravo izdao novu knjigu "Tisuću dana ljeta" .

 

 

18. travanj 2024 12:58