StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: OVO MORATE POSLUŠATI, OPET SMO SE OSRAMOTILI

Ministar Krstičević govori engleski gore od Ingrid!

Piše Zadarski.hr/24sata
14. srpnja 2017. - 22:20
mattis12072017_v

Treba li uvesti pravilo da članovi hrvatske Vlade po stupanju na dužnost moraju proći temeljiti tečaj konverzacijskog engleskog? Čini se da to i nije tako luda ideja, jer nakon što nas je prije par godina Ingrid Antičević Marinović osramotila svojim govorom iz kojeg pamtimo samo 'Pipl mast trast as' sad nas je ocrnio i ministar Krstičević.

Kako javljaju 24 sata, u sklopu svoje američke turneje, hrvatski ministar obrane susreo se sa svojim ametičkim kolegom Jamesom Mattisom, a na YouTubeu se pojavila kratka snimka uvodnog dijela njihovog sastanka. Iz snimke je više nego očito kako je ministrov izgovor na poprilično niskom nivou.  

- Zajedno smo u Afganistanu od 2003. godine i na Kosovu od 2008. godine, a sudjelovat ćemo i u NATO-ovoj Ojačanoj prednjoj prisutnosti - rekao je Krističević, a vi pogledajte snimku i poslušajte kako je to kazao na engleskom.

 

Da stvar bude gora, kako se navodi na stranicama Vlade, Krstičević je 1997. pohađao Obrambeni jezični institut u Centru za engleski jezik u SAD-u, a zatim je 1997. i 1998. pohađao Ratnu školui kopnene vojske SAD - US Army War College.

Podsjetimo se još jednom Antičevićkinog govora u Europskom parlamentu.

 

26. travanj 2024 06:54