StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: NAŠA VELIKA PJESMARICA

Poslušajte Baladu Indexa u jazz obradi Vesne Pisarović - nekadašnja pop pjevačica vratila se sjajnim albumom!

Piše M.K.
28. srpnja 2017. - 15:30
vesna_pisarovic1-280714

Nekad poznata pop pjevačica, a sada jazz izvođačica sa svjetski priznatom glazbenom "diplomom" Vesna Pisarović snimila je novi CD "Naša velika pjesmarica" koja za međunarodno izdanje nosi i, za mnoge, provokativan naziv Great Yugoslav Songbook. 

Provokaciji (i kompleksima) nema mjesta - ironično upućujući na tzv. "The Great American Songbook", projekt predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od '50-ih do '70-ih godina, kad su prevladavale balade u big band aranžmanima, laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana..

Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije, ogoljujući i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljajući u ekscentričnu glazbenu montažu.

Prvi singl s novog albuma je Balada čuvenih sarajevskih Indexa, koja je u izvedbi Vesne Pisarović zazvučala na potpuno novi način.

 

24. travanj 2024 20:00