StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: NA POŽARIŠTE STIGAO I GLAVNI RAVNATELJ DSZU-A

U gašenje benkovačkih požara uključena i vojska!

Piše Zadarski.hr
21. kolovoza 2017. - 15:57
ceranje_

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika  nastavljaju s gašenjem požara u najugroženijim područjima kod Turnja i Benkovca u Zadarskoj županiji.

Trenutno se na ovim požarištima nalazi šest protupožarnih aviona koji se stalno prerapoređuju u djelovanjima na najugroženijim područjima. 

Na području Benkovca, uz uzračne snage, na gašenju požara angažirano je i 72 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH, a na požarište je osobno došao i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

U međuvremenu, izbio je novi požar na otoku Hvaru, gdje su upućena dva Canadaira CL-415 i dva helikoptera Mi-8 MTV.

Župan Božidar Longin obišao je danas dio požarišta u Zadarskoj županiji i u vatrogasnom domu u Benkovcu održao kratki sastanak sa ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem i zapovjednikom Javne  vatrogasne postrojbe Željkom Šošom.

- Iako požari na području Zadarske županije zbog jake bure još uvijek nisu pod kontrolom, zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca, vojske i zračnih snaga gasitelji se bore kako bi zaštitili kuće i gospodarske objekte u više zaseoka na području Zadarske županije. Hvala svima na iznimnim naporima koje ulažu u ovim teškim vremenskim uvjetima - rekao je župan Longin.

Od sinoć je na zadarskom području buknulo 10-ak požara, a u posljednjih sat vremena novi požari buknuli su na području Smokovića, Smilčića i Slivnice. Čitatelji su nam poslali video s pogledom na vatrenu stihiju iz Ceranja.

 

25. travanj 2024 05:54