StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEOx2: NAŠI REPORTERI JAVLJAJU S TERENA

Izgorjele kuće u Pristegu i Popovićima, Željko Šoša strahuje od najavljene orkanske bure!

Piše Iva Ivanac
22. kolovoza 2017. - 14:40
IMG_8028.JPG

Naši reporteri su kod Pristega, iz zaseoka Samirići poslai su nam video požara koji se nalazi na miniranog području. Javljaju kako se stalno čuju detonacije tenkovskih i protupješadijskih mina, a vatra je na otprilike 200 metara od kuća. Izgorjele su i dvije napuštene kuće u Pristegu.

Vatrogasni zapovjednik Željko Šoša nalazi se na vrhu požarišta kod Lišana Ostrovičkih gdje su aktivna četiri požara. U ovom trenutku na požarištu nemaju pomoć gasitelja iz zraka jer su kanaderi premješteni na požarišta na području Šibensko-kninske županije, a uskoro bi u pomoć trebala doći dva zračna traktora.

- Stanje je za sada bolje nego u ponedjeljak, iako još nemamo nadzor nad požarištem. Na terenu je angažirano oko stotinu vatrogasaca koji gase požare na području Benkovca. Vojne snage su također s nama, a pomažu nam i mještani. Prema mojim informacijama, vatra je zahvatila jedan gospodarski objekt u Popovićima, a na području Pristega vatra hara miniranim područjem zbog čega nismo u mogućnosti intervenirati već kuće branimo jednu po jednu - kazao je zapovjednik JVP Zadar dodajući da su meteorolozi za poslijepodne najavili pogoršanje vremena u smislu jačanja bure koja bi mogla biti orkanske snage.

- Zato gledamo što je moguće više ugasiti i ograničiti širenje požara. Bojimo se da nas bura opet ne vrati tamo gdje smo jučer bili - kazao je Šoša.

 

18. travanj 2024 04:42