StoryEditorOCM
ZdTubePROCURILA ŠOKANTNA PORUKA NJEMAČKE TINEJDŽERKE KOJA JE UHIĆENA U RUŠEVINAMA MOSULA

Želim dodati par riječi za te prljave pse...

Piše Jutarnji.hr
22. prosinca 2017. - 16:12
Linda W

Tinejdžerica koja je pobjegla iz Njemačke da se pridruži tzv. Islamskoj državi (IS) policiji je, prije nego je uhićena u Iraku, poručila da će biti 'još puno terorističkih napada' u njezinoj zemlji i u cijeloj Europi.

Linda Wenzel IS-u se pridružila kad je imala 15 godina, a rekla je da je tamo radila za skupina koja se sastojala samo do žena.

Ulovljena je u Mosulu kad su iračke snage ranije ove godine oslobodile taj dio od džihadista, a onda je kao 17-godišnjakinja ponovno spojena s majkom u Bagdadu, nakon čega je tamo zatvorena i slijedi joj moguća smrtna kazna.

 
 

Upozorenje o terorističkim napadima poslala je preko društvenih mreža svojim roditeljima.

- Budući da znam da će ove poruke čitati i policija, želim dodati par riječi za te prljave pse. Slijedi još puno napada - napisala je u jezivoj poruci za koju se ne zna kako ju je poslala, odnosno gdje je imala pristup internetu, piše Daily Mail.

Policija vjeruje da je nakon bijega najprije bila u Siriji a zatim je s borcima terorističke organizacije otišla u Irak.

- Uvijek sam bila samo u zatvorenim prostorima i kućama, nikad nisam nosila ili koristila oružje - kazala je istražiteljima.

Pronađena je u srušenoj kući, ozlijeđena i sama.

Njezin prvi susret s majkom nakon što su je ulovili snimljen je od strane njemačkog ARD-a. Njezina majka je ispričala da joj je kćer u prvom telefonskom kontaktu nakon bijega rekla "da ne zna kako joj je pala na pamet ova glupa ideja" i da se kaje što je otišla.

Trenutačno joj prijeti najmanje 10 godina zatvora.

26. travanj 2024 15:08