StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: LUKA MODRIĆ PRISKOČIO U POMOĆ

Novinaru Partizanove televizije sin obolio od rijetkog karcinoma mozga, zadarski se veznjak odmah priključio pozivu i uplatio novac za Isaiju!

Piše M. Kalajžić
15. veljače 2018. - 15:12
Izrezak_luka.JPG

Zadarski nogometaš Luka Modrić priključio se humanitarnoj akciji pomoći novinaru Partizanove televizije u Beogradu Željku Pantiću koji proživljava pravu obiteljsku dramu. Njegov 13-godišnji sin Isaija ima tumor na mozgu te mu je potrebna hitna operacija u Americi. Partizan je preko svojih službenih stranica pozvao sve u pomoć, a akciju su do sada podržali trener Partizana Miroslav Đukić, legenda košarke Vlade Divac i naš veznjak Luka Modrić.

Isaija Pantić ima 13 godina i u lipnju prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatiran mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspješno operiran na Neurokirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnosticiran kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je obavljeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promijenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno rijedak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu napravljeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme. Nakon puna dva i po mjeseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svjetski priznati patolog dr. Jacques Thomas dao je nalaz u kojemu Isaijin tumor nije moguće klasificirati, da je tumor zloćudan i ekstremno rijedak i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svjetske zdravstvene organizacije. Već 1. prosinca 2017.godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatiran mali recidiv tumora na istom mjestu u veličini 1 cm, koji je na slijedećem MRI snimku 17. siječnja narastao na 2,5 cm.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dječjih tumora mozga na svijetu, Children’s National bolnici u Washingtonu, gdje bi umjesto dva i pol mjeseca testiranja u Londonu, u roku od dva tjedna nakon operacije, bili napravljeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen daljnji plan liječenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefiniran, uključuje i imunoterapiju, a bolnica Children’s National je u studenom 2017. godine postala prva bolnica u SAD-u sa FACT akreditacijom za primjenu celularne imunoterapije.

- Obitelj je osigurala troškove avio prijevoza i jednomjesečnog boravka u SAD-u prije i poslije operacije i tijekom kontrola, ali problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedjeljka 19. veljače moramo avansno uplatiti 126.713 dolara kako bi se operacija u SAD mogla obaviti 26. veljače i nakon toga krenuti sa hitnim dvotjednim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljnjeg liječenja Isaije Pantića - stoji u apelu.

Luka Modrić odazvao se pozivu na pomoć, a u videu je ohrabrio obitelj da ustraje u borbi protiv bolesti, s nadom da će Isaija biti izliječen.

23. travanj 2024 11:18