StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: TODORIĆ SNIMIO NOVI FILMIĆ, KAŽE DA HRVATSKOJ TREBA TRUMP

Opisao i sastanak u Banskim dvorima: 'Samo je jedan čovjek tada bio iskren'

Piše Vanja Nezirović / JL
17. veljače 2018. - 19:33
trump

"Kakav je utjecaj politike u nacionalizaciji Agrokora?", pita u najnovijem videu na svom blogu Ivica Todorić te odgovara: "Politika je apsolutno, to je sad neosporno, odigrala glavnu ulogu u cijelom ovom slučaju Agrokor".

Opisuje nadalje u video uratku prvi susret s premijerom Andrejem Plenkovićem i tadašnjim šefom Sabora Božom Petrovom, piše Jutarnji.

- Nisam poznavao ni njega (Petrova), ni premijera, pa sam mislio da je red da se javim premijeru i njemu i da se pokušam kao najveća hrvatska kompanija naći s obojicom te da predstavim Agrokor i odgovorim na pozive koje su mi slali... Nazvao sam kabinet premijera, rekao sam da me zove predsjednik Sabora, pa da bih volio da se organizira jedan sastanak. Nakon toga najavila se potpredsjednica Vlade i ministar financija. I kad su došli k meni rekli su da su došli po instrukcijama premijera te da trebaju pripremiti zajednički sastanak, čak je potpredsjednica rekla 'koji će se dogoditi ili se neće dogoditi'. Bio sam iznenađen time što je kazala, ali ne samo to, ona se ponašala isto kao što se ponašala i u sljedećim razgovorima, pa sve do danas, kao da je došla pripremljena, kao da je već tada bila pripremljena za ono što se kasnije dogodilo, a to je nacionalizacija Agrokora - govori Todorić.

Na sastanku je, kaže, najiskreniji bio Petrov.

- Rekao mi je: 'Todoriću, ti si napravio puno dobroga, ali to je sad tako, ti trebaš otići'. Bio je energičan i iskren. Nisam se s njim složio - dodaje.

U videu nadalje opisuje kako su na Agrokor i njega osobno tada krenuli medijski napadi.

- Počeli su medijski napadi na Agrokor, na mene osobo sve do toga da je Vlada predložila zakon i da je došlo do nacionalizacije. Kako bih ja mogao misliti da će netko u 21. stoljeću izvršiti nacionalizaciju. Kako, na koji način, radi čega? Pogotovo kad sam znao da smo sve ispravno radili, da smo napravili pravo čudo, kompaniju koja je bila uzor, predstavljala Agrokor kroz cijeli svijet itd. Oni su kasnije naveli neke razloge zbog čega je to bilo, ali to je toliko neozbiljno i neodgovorno te površno - kaže Todorić te kasnije nastavlja:

- Politika je ta koja je krenula na Agrokor i politika je bila ta koja je bila nosilac likvidacije kompanije na način kako se dogodio, a sad daje politički mandat da se cijela kompanija na određeni način likvidira.

Todorić upozorava i da će na kraju najveću štetu imati država.

- Ispada na moju žalost, na žalost države, da će najveću štetu imati država, imati ću je i ja, i drugi dioničari i zaposlenici, ali najveću štetu će imati država. Oni kažu da neće biti štete za porezne obveznike, pazite milijarde su to, oni blefiraju i pričaju. Izvanredni povjerenik kaže 'neka nas tuže', boli njega đon što će hrvatska država poslije plaćati - ukazuje Todorić, koji se potom obrušio i na premijera Plenkovića.

- Činjenica je da ovaj premijer ima najlošiji rejting od nastanka hrvatske države, pa kakvi su mu rezultati, kakvi su rezultati ove Vlade? - navodi te na kraju zaključuje da se u državi ništa ne rješava pa dodaje "...da malo Trumpa dovedemo, oprostite predsjednika Trumpa?", piše Jutarnji.

 

26. travanj 2024 08:25