StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: MAJKA PRETUČENE DJEVOJKE PROGOVORILA ZA "PROVJERENO"

"Kćeri su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti radi toga što se sve vodi..."

Piše Provjereno / Nova TV
14. prosinca 2018. - 18:23
Capture_manijak.JPG

Majka pretučene djevojke i konobarica koja je svjedočila masakru odlučile stati pred kameru emisije Provjereno i progovoriti o svemu što se događalo.

Iživljavanje je trajalo više od pola sata. Najprije u WC-u. Njezinom je glavom razbio umivaonik. Nastavio je u kafiću, pred očima gostiju i vlasnika. Sve su promatrali spuštenih ruku. ''Svi su stajali i gledali, nisu htjeli ništa. Svi su bili preko 120-130 kila. To su svi njegovi prijatelji. Krešo mi je rekao da ne ulazim unutra i da se ne miješam. A vlasnica je bila vani na terasi s djetetom'', ispričala je svjedokinja Dragana Delić.

Policiju nitko nije pozvao. Krvavi pir dovršio je nogom u glavu dok je pokušala ustati s poda. Sjeo je u auto kao da se ništa nije dogodilo i otišao.

''Znam da kad sam se digla, da mi je jedna ženska osoba rekla da zna da mi je teško, ali da je to ona zaslužila'', rekla je Dragana.

Konobarica Dragana Delić tog je kobnog dana radila u kafiću. Osjetila je grižnju savjesti, za razliku od ostalih, uključujući i vlasnike kafića koji su svjedočili manijakalnom činu. Doživjela je psihički slom, završila u bolnici. Kada je čula da bi mogao na slobodu, o svemu je odlučila javno progovoriti. ''Ja sam radila. Ušlo je njih šest, sedam. Njega sam prepoznala, Darka. Uplašila sam se. Čula sam da je prije maltretirao, kroz tih par dana šta sam došla. Zvala sam odmah šefa da dođe jer ušao mi je u šank i sam uzeo piće'', prisjeća se Dragana.

Bio je u društvu tri djevojke. Njih je isto maltretirao. S 18-godišnjakinjom to nije bio slučaj.

''Nisam ništa mogla napraviti. Onda sam vidjela da je vuče za kosu iz WC-a, u krvi. Doslovno joj je otpadalo s lica. Sve joj se raširilo, to je virilo. Vrištala sam, molila sam Krešu, vlasnika, on je ušao hodao uokolo'', govori Dragana.

Vlasnik ju je tada upozorio da se ne miješa. Kada je iživljavanje završilo, djevojku su odveli. Dragani su dali njezine stvari da joj odnese. Tamo ju je pokupila hitna.

''Našla sam je preko puta ceste u drugom kafiću gdje sjedi doslovno polumrtva. Nije mogla disati, sva je bila u krvi. Ja sam mislila da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam'', priča Dragana Delić.

U ovom slučaju nije bilo građanske hrabrosti. Djevojci nitko nije pomogao, ali ni policija se nije proslavila. Za njih je te noći posao odrađivala majka od djevojke. Razgovore s policjiom je snimala.

''A gledajte, on može biti uhćen za dvije minute, a može biti uhićen za dva mjeseca. Razumijete? Ovisi gdje je on. Je li ostao u Zadru, je li pobjegao u Šibenik, Split, Zagreb, u Daruvar, u Bosnu. Ja vama ne mogu reći. Nije to da ga tražimo u jednoj prostoriji, pa da ga ne možemo pronaći. Razumijete? Zadar i okolica su veliki'', snimljeno je u jednom od majčinih telefonskih razgovora s policijom.

Majka je zato znala kako i gdje tražiti. Policija ga čak nije potražila kod kuće, niti pokušala dobiti na telefon. Dvanaest sati poslije premlaćivanja, nakon cijelonoćne potrage, Ana Gurlica, majka pretučene djevojke, ušla mu je u trag. Uhićen je zahvaljujući upornosti majke. Optužen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Određeno mu je šest mjeseci istražnog zatvora, a taj rok ističe. Manijak bi mogao na slobodu jer suđenje još nije završeno.

Daruvarac nije mirovao ni iza rešetaka, kao ni njegovi pomagači. Majka pretučene djevojčice sada je prvi put odlučila progovoriti o svemu što obitelj i dalje proživljava.

''Pa primali smo poruke na mobitel da odustanemo od Kovačevića, od tužbe. Očito njegova djeca misle da ga ja tužim. Tuži ga državno odvjentištvo. Dakle, oni su pokušali utjecati na moju kćer da ona ne da svoj iskaz. I prijetili su nam. Zvali su nas na telefon. Njoj su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti radi toga što se sve vodi. Ja sam imla preko 107 poziva, isto kao i ona'', rekla je majka pretučene djevojke Ana Gurlica za Provjereno.

 

15. travanj 2024 18:10