StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: UŽASNUTA VLASNICA GLEDALA KAKO JOJ DRSKI LOPOV KRADE AUTOMOBIL

Snimka obišla društvene mreže: 'Zašto ga nitko nije zaustavio?'

24. prosinca 2018. - 15:45
krađa auta

Kamerom je uhvaćen trenutak u kojem drski lopov krade automobil pred očima šokirane vlasnice.

Užasnuta vlasnica Forda Fieste ST-3 povikala je 'ne, ne, ne', no lopov s kapuljačom na glavama nije se dao smesti već je odjurio u njezinom 8.000 funti vrijednom automobilu pritom umalo pogazivši slučajne prolaznike.

Krađa se dogodila oko pet popodne u utorak, 18. prosinca. Odmah je pozvana policija Harlowa u Essexu, no oni su tek mogli ustvrditi da je počinjena krađa i da je lopov pobjegao.

Jedan svjedok tvrdi da se nekoliko zaposlenika zgrade pred kojom se krađa dogodila suprotstavilo lopovu i pokušao ga prisiliti na napusti vozilo, no nakon što im je kradljivac zaprijetio, pohitali su u zgradu pozvati policiju.

Video je podijeljen na društvenim mrežama gdje je ubrzo prikupio više od 100.000 pregleda, a uz snimku je objavljena i molba svima koji su možda vidjeli ukradeni auto da se jave.

U pozadini snimke se čuje kako netko pita je li već pozvana policija, dok užasnuta vlasnica auta viče 'ne, ne, ne'.

Nakon toga začuje se škripa guma i lopov bježi punim gasom prisiljavajući dvije žene da se sklone s ceste kako ih ne bi zgazili.

Policajci koji su ubrzo došli na mjesto događaja, kazali su da je lopov vjerojatno krenulo prema Hertfordshieru.

Na društvenim mrežama povela se rasprava o tome jesu li zaposlenici zgrade pred kojom se krađa dogodila mogli učiniti više i zaustaviti lopova.

'Ja bih razbio prozor auta i prisilio ga da stane' rekao je jedan komentator.

'Zašto svi samo snimaju incidente umjesto da pokušaju pomoći?', pitao se drugi.

No uslijedio je i odgovor jednog očevica.

'Svi smo pokušali otvoriti auto. U jednom je trenutku vlasnica uspjela otvoriti vrata, ali ih je lopov snažno povukao i zatvorio. Ipak nismo željeli riskirati život zbog auta', napisao je jedan očevidac.

Inače, Ford Fiesta je najprodavaniji automobili u Velikoj Britaniji i ujedno najčešća meta kradljivaca. Profesionalni lopovi mogu u takav auto provaliti za nekoliko sekundi pa se vozačima savjetuje da nabave i posebne lokote kojima mogu osigurati volane.

20. travanj 2024 00:44