StoryEditorOCM
ZdTubeFOTO/VIDEO: MASOVNA TUČNJAVA NAVIJAČA

Letjele su baklje i stolice u kafiću, privedeno je 25 osoba

Piše SN
14. travnja 2019. - 21:22
navijaci

Na zagrebačkoj je Trešnjevci oko 15 sati došlo do masovne tučnjave. Prema prvim izjavama svjedoka gomila mlađih muškaraca potukla se ispred obližnjeg kafića, navodno su letjele stolice i stolovi, a u jednome je trenutku zapaljena i baklja.

Zagreb, 140419
Tresnjevacki trg.
Policijski ocevid unistenog kafica Innotesco u sredistu Tresnjevackog trga.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

Prve neslužbene informacije govore o dvjema sukobljenim stranama. Jedna se skupina sastojala od maskiranih mlađih muškaraca koji su napali drugu skupinu u obližnjem kafiću na Trešnjevačkome placu. Mladići zakamuflirani kapuljačama i šalovima zasuli su terasu stolovima i stolicama, dok se druga skupina 'zabarikadirala' u prostoru lokala. U jednom je trenutku zapaljena baklja. Terasa kafića u potpunosti je devastirana, a iz PU zagrebačke javljaju da je postupanje u tijeku te da će više informacija biti kasnije. Zasad nije poznato ima li ozlijeđenih.

 

Prvenstvena utakmica između zagrebačkog kluba Lokomotiva i splitskog Hajduka na rasporedu je u 19 h u Kranjčevićevoj ulici te se pretpostavlja da je riječ o incidentu s navijačima.

PU zagrebačka na svojim je službenim stranicama izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Danas, od 15.15 sati  u kratkom vremenu na 192 policija je zaprimila više poziva građana koji su dojavljivali informacije o tučnjavi dviju suparničkih grupa navijača na području Trešnjevke, a ujedno i o paljenju baklji te uništavanju inventara ugostiteljskog objekta.

Odmah po tim dojavama, policijski službenici Policijske uprave zagrebačkepostupali su na mjestu događaja i do ovog  trenutka priveli ukupno 25 osoba. Od toga je 20 osoba iz gostujućeg navijačkog kluba i 5 iz domaćeg navijačkog kluba.

Utvrđuju se okolnosti ovog događaja, a policijski su službenici na mjestu događaja te i dalje postupaju."

20. travanj 2024 12:42