StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: KRUNSKA SVJEDOKINJA ODBIJA SURADNJU S ISTRAŽITELJIMA

Brbljava narko papiga spasila dilere u velikoj raciji, a onda potpuno zanijemila!

Piše JL
26. travnja 2019. - 23:01
papiga dilerica.JPG

Brazilska je policija u raciji povezanoj s krijumčarenjem cracka privela i jednu papigu. Kako pišu brazilski mediji, pticu su naučili da alarmira kriminalce kad dolazi policija, piše Guardian.

Neimenovana papiga također nenavedene vrste naučena je viknuti: ‘Mama, policija!’ Tako je bilo i ovaj put kad su policijske snage upale u siromašnu četvrt Teresine, glavnog grada sjeveroistočne brazilske države Piauí.

- Sigurno su ga trenirali za ovo. Čim se policija približila, ona je počela urlati - rekao je jedan od policajaca koji je sudjelovao u raciji u ponedjeljak poslijepodne. Priveden je i bračni par koji je vodio operaciju dilanja na tom području.

Brazilski novinar, koji je posjetio pritvorenu papigu u utorak, opisao ju je kao ‘nevjerojatno poslušno biće’ premda od uhićenja kljun drži čvrsto zatvorenim. Otkako ju je odvela policija, inače razgovorljiva papiga nije zucnula.

- Zasad još nije proizvela nijedan zvuk… Potpuno je nijema - rekao je novinar. Lokalni veterinar Alexandre Clark također je potvrdio da papiga odbija surađivati:

- Puno je policajaca dolazilo, ali ona nije htjela izustiti ni glas.

Kako se čini po emitiranoj snimci, radi se o amazona papigi, najvećoj pričalici među pticama. Jako su privržene, imaju izrazito visoki stupanj inteligencije i mogu svladati zavidan vokabular.

19. travanj 2024 22:21