StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: PROMOCIJA HRVATSKE U ŠVEDSKOJ

Stockholmom odjekivala zadarska "Kalelarga" u izvedbi splitske klape Iskon

Piše HTZ
5. lipnja 2019. - 14:34
Stockholm 1.JPG

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice i Veleposlanstvo RH u Kraljevini Švedskoj organizirali su posebno promotivno događanje „Hrvatski dan u Stockholmu“. Brendirani brod „Gustafsberg VII“ plovio je stockholskim kanalom i promovirao Hrvatsku švedskim ljubiteljima putovanja.

„Ovim događanjem željeli smo stanovnicima Stockholma na originalan i zanimljiv način dodatno približiti Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napomenuvši kako je brendirani brod osim brojnih uzvanika na događanju vidjelo i doživjelo na tisuće stanovnika i turista u užem centru grada.

„Gustafsberg VII“, jedan od simbola Stockholma sagrađen davne 1912. godine kao parobrod, danas preuređen u turistički motorni brod, bio je prigodno okićen hrvatskim bojama i kravatama. Želja organizatora bila je predstaviti Hrvatsku kroz sva osjetila pa su tako brojni uzvanici uživali u zvukovima splitske klape „Iskon“, biranim specijalitetima iz svih krajeva Hrvatske i vrhunskim autohtonim vinima, dok su hrvatski turistički subjekti iz Dubrovnika, Makarske, Splita, ali i Istre i Kvarnera osigurali poklon aranžmane i letove za Hrvatsku za najsretnije sudionike promotivne plovidbe.

Brodom „Gustafsberg VII“ poznatom po tome što je prevozio švedsku princezu Christinu na njenom vjenčanju do kraljevske palače, plovio je veliki broj partnera na švedskom tržištu poput predstavnika Thomas Cooka, Apolloa, Kroatien Specialistena, više od sto stranih diplomata, brojni dužnosnici švedske Vlade i Parlamenta, predstavnici grada Stockholma te švedski predstavnici medija. Cjelokupni je program privukao i više od 150 gospodarstvenika koji su iskazali interes za hrvatski turizam ili su i sami Hrvati s poslovnim iskustvom u obje zemlje.

Želja hrvatskog Veleposlanika u Stockholmu Siniše Grgića te direktora švedskog Predstavništva HTZ-a Vedrana Sušića je da ovaj događaj postane tradicionalan i da se organizira svake godine. „Prošle smo godine s tržišta Švedske ostvarili rekordan turistički promet kojeg u ovoj godini, u kojoj do sada rastemo 8 posto po dolascima, želimo nadmašiti“, poručio je Sušić, dodavši kako realizacija zajedničke promocije ne bi bila moguća bez velike podrške hrvatskih gospodarstvenika koji su sudjelovali u projektu.

17. travanj 2024 23:52