StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: "SKIDA" HULJIĆA I MIŠU KAO OD ŠALE, ALI PRAVI IZAZOV MU JE JEDNA FOLK LEGENDA

Ovaj mladić ima rijedak talent, poslušajte imitacije najvećih zvijezda u regiji

Piše Slobodna Dalmacija
29. listopada 2019. - 18:51
bbimagehandler (1)

Mostarac Mario Zovko može se pohvaliti uistinu posebnim talentom. Sposoban je "skinuti" preko tisuću glasova raznih izvođača iz regije, a svaka je imitacija nevjerojatija od druge. Slučajnom slušatelju čini se gotovo nemogućom činjenica da sve glasovne varijacije dolaze od iste osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon godina usavršavanja, i sam je Zovko odlučio sa svojim talentom "izići u javnost". Umjesto da se prijavi u neki show, on je snimio video i postavio ga na YouTube, a njemu su se uskoro raspisali mediji u regiji, među njima i Bljesak.info.

''Nakon dugogodišnjeg skrivanja ovog talenta, odvažio sam se i prihvatio jedan ludi izazov, "skinuti" sve pjevače Ex - Yu scene'' - napisao je Zovko u opisu svog videa pod nazivom: Jedan pjevač - TOP imitacije Ex Yu izvođača Vol. 1.

 

Kaže da dolazi i Vol. 2, a ako vam se nakon pregleda prvog "volumena" čini da gotovo nikog sa regionalne scene nije preskočio, Zovno najavljuje i tko će biti uključen u sljedeći video. Oliver, Šaban Šaulić, Gibonni, Tereza Kesovija, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, Željko Samasdžić i Željko Joksimović samo su neki od njih...

U prvi su pak uključena neka od najvećih imena glazbene scene u Hrvata i šire: Tonči Huljić, Dino Merlin, Mišo Kovač, Vice Vukov, pa i Vojko V i Rambo Amadeus. Preko dvadeset imena, a uspjeh imiracija ovog mladog Mostarca je neosporan...

"Ex Yu estrada je ogromna i raznolika. I time se uvažava činjenica da je ovaj pothvat itekako zahtjevan. Preko devedeset posto pjevača uopće ne moram vježbati, jer mi nisu prevelik izazov. Bez problema vladam vokalnim tehnikama i prepoznavanjem emocija kod ljudi što je neophodno u ovom poslu. No, najveći izazov su mi pjevači kova Šaban Šaulić, jer nikada u životu nisam pjevao folk glazbu, s kojom dolaze trileri u glasu. Imam prirodni vibrato, ali triler je nešto što se mora uvježbati. Zato mi je baš Šaban najveći izazov'' - kazao je Zovko za Bljesak.info.  

Svoj talent je, dodaje, dugo godina skrivao od šire javnosti. Imitacijama je zabavljao prijatelje, a onda se dogodila prekretnica.

"Jednog dana sam sebi rekoh da se jednom živi, i ako već imam određene talente, potrebno ih je nesebično podijeliti sa ljudima, malo ih nasmijati, možda nekome popraviti trenutak. Robin Williams je jednom rekao: "Talenat je dar od Boga, a ako ga iskoristimo to je dar Bogu", zaključuje veseli mladić.

24. travanj 2024 16:05