StoryEditorOCM
Zoom danaŠTO SE SVE OTVARA ŠIROM "REGIJE"

Gradonačelnik prerezao crvenu vrpcu i otvorio - kontejnere! Ljudi u nevjerici: Pa što to oni jedu, bunike?!

Piše Jutarnji.hr
22. svibnja 2018. - 20:25
KONTEJNER

 

- Ovo je dokaz da počinje nova era gospodarenja otpadom -  poručila je glavna izvršna službenica općinske administracije kosovske Sjeverne Mitrovice, nakon što je gradonačelnik Goran Rakić u ponedjeljak svečano otvorio bokseve za kontejnere postavljene na 25 lokacija po gradu, prerezavši crvenu vrpcu - prenosi Jutarnji.hr.

Simbolična ceremonija obavljena je u centru grada, a gradonačelnik je kazao da se instaliranjem novih boksova za kontejnere omogućava lakše odnošenje smeća, napomenuvši da je ovo samo jedan od projekata, na kojem su međuostalim sudjelovali i predstavnici EU.

- S današnjeg skupa je važno da pošaljemo samo jednu poruku – da nemamo dva grada i ako isprljamo naš grad, nemamo gdje. Sutra se ovom glavnom Ulicom Kralja Petra Prvog neće šetati netko iz Bangladeša ili Nepala, nego mi, Mitrovčani, i ona će biti onoliko čista koliko mi budemo vodili računa o njoj – zaključio je  zvršni direktor Omladinskog-edukativnog kluba Sinergije, Stefan Veljković.

Gradonačelnik Severne K Mitrovice, vatrogasac Goran Rakić, svečano otvorio kontejnere...sns idioti

 

Nakon što je fotografija s otvaranja bloka kontejnera objavljena na portalu Radio Kosovska Mitrovica, ubrzo je podijeljena i na Twitteru gdje je ovaj potez političara, malo je reći, uznemirio građane.

- Ja sam frapiran. Šta jedu oni, bunike? Ima li bar jedan normalan, bar jedan??? - pisao se jedan Twitteraš.

- To što rade SNS idioti izgleda kao šala, ali nije... oni su stvarno idioti... pozvao novinare, vezao crvenu vrpcu za kontejnere, i svečano presjekao vrpcu, otvorio kontejnere... - nadovezao se drugi, a jedna korisnica je dodala:

- Pravit ću se da ovo nisam pročitala, zbog mog mentalnog zdravlja.

Naravno to su bili samo neki u nizu negativnih komentara.

No nije ovo prvi ovakav 'biser' na Balkanu.

Naime, prije godinu dana u beogradskim naseljima Karaburmi i Višnjičkoj banji postavljeno je 280 kontejnera, a predsjednik gradske općine Palilula Aleksandar Jovičić tom je prilikom okupio novinare kako bi dao izjavu o novim kontejnerima koji će 'uljepšati taj dio grada', te se tom prilikom fotografirao kraj njih i ubrzo postao predmet ruganja na društvenim mrežama.

Gradonačelnik Severne K Mitrovice, vatrogasac Goran Rakić, svečano otvorio kontejnere...sns idioti pic.twitter.com/d7FNnwrb4V

To oni rade po mustri... pic.twitter.com/1f4hsnHXif

View image on Twitter

 

Twiteraši su se odmah prisjetili i da je u srpskom Kraljevu 2016. svečano otvoren semafor, ali i da je prethodni gradonačelnik svečano otvorio česmu.

KADA NEMA NOVE FABRIKE, MOŽE I http://j.mp/2fU7YXj 

 

Ovaj otvara semafor onaj predhodni otvarao česmu... Kraljevo grad prosperiteta i napretka!

No definitivni rekord po gluposti u svečanim otvaranjima drže Sarajlije koji su 2016. otvorili nekoliko metara pločnika.

18. travanj 2024 12:25