StoryEditorOCM
Zoom danaPRIMJEĆUJETE LI NEŠTO ČUDNO S OVIM VODITELJEM?

Kinezi pokreću revoluciju u vođenju televizijskih vijesti, evo o čemu je zapravo riječ...

Piše Novac.hr
10. studenog 2018. - 14:34
robot voditelj.JPG

Robot koji vodi televizijske vijesti? Kinezi su ga upravo predstavili, prenosi CNN Business.

Kineska novinska agencija (Xinhua) predstavila je robotskog televizijskog voditelja osmišljenog da vijesti isporučuje 24 sata dnevno.

Xinhua je svog robotskog novinara predstavila u srijedu na konferenciji u gradu Wuzhenu, a u njegovom razvoju je sudjelovala i kompanija Sogou. Robot je osmišljen tako da simulira ljudski glas, mimiku i geste lica, piše Novac.hr.

- Dobar dan, gledate vijesti na engleskom jeziku. Ja sam robotski voditelj u Pekingu - predstavio se na početku programa kompjuterski generiranim glasom ovaj ''novinar'', čiji je izgled dizajniran prema stvarnom zaposleniku Xinhue, voditelju Zhang Zhaou.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji koja ga pokreće, ovaj robot „uči na temelju drugih informativnih programa, a tekst može čitati prirodno kao i profesionalni voditelj”, pohvalili su se iz Kineske novinske agencije i dodali kako se ovakav tip prenošenja vijesti može koristiti na internetskim portalima i društvenim mrežama te tako „smanjiti troškove produkcije i povećati efikasnost”.

Ipak, još nisu otkrili i je li neka od kineskih televizijskih postaja iskazala interes za ovakvim tipom tehnologije i njezinom implementacijom u svojim programima.

Inače, kako piše CNN Business, na spomenutoj je konferenciji predstavljena i verzija robota namijenjena za izvještavanje na kineskom jeziku, a i taj je robot, poput svog 'kolege' koji priča engleski, kreiran prema stvarnom voditelju Xinhue.

China Xinhua News@XHNews

Xinhua AI anchor, launched on Wednesday, starts presenting news reports from Thursday. In this program, he takes you to have a look at what a Panama official and the Chinese businessman Jack Ma say about the ongoing .

694 people are talking about this

 

26. travanj 2024 09:44