StoryEditorOCM
Zoom danaVIDEO, FOTO MEĐU KANDIDATKINJAMA ZA MISS UNIVERSE

Djevojka nove zvijezde Dinama krenula u utrku za laskavu titulu

Piše Jutarnji.hr
25. ožujka 2019. - 13:10
mis_kandidatkinje4-240318

 

 

Kud će suza, neg’ na oko; tako je i dvadeset - trenutno službeno najljepših djevojaka u Hrvatskoj - došlo na pripreme uoči izbora državne Miss Universe baš u grad poznat po ljepoticama, Split - donosi Jutarnji.hr.

Statistiku ljepote grada pod Marjanom ovoga je produženog vikenda “nabildalo” osamnaest ljepotica i njihova prateća svita; trebalo ih je biti dvadeset, no dvije su “mladice” naknadno otpale s popisa. Vlasnici licencije izbora, supružnici Marija Vladimir Kraljević vele, zbog školovanja.

Uz bazen jednog od najljepših splitskih visokokategornika, u hotelu Park dakle, neumorno se naslikavalo i snimalo ljepotice, za našeg posjeta u kupaćim kostimima, što je za upravo vrelo proljetno vrijeme u Splitu bio baš pogođen “look”.

Split, 240319.
Osamnaest djevojka koje se kandidiraju za izbor Miss Universe Hrvatske 2019 okupile su se u hotelu Park gdje im je aktualna Miss za 2018. godinu Mia Pojatina davala savjete.
Na fotografiji: Mia Pojatina sa svim djevojkama.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Nikola Vilić / CROPIX

 

Ovo je Grand slam 

Dan ranije djevojke su podvrgnute “drilu” nekadašnje miss a danas poznate fitness-trenerice Renate Lovrinčević-Buljan, te razgledavanju grada i snimanju na najljepšim splitskim “poštama”. Na dan našeg posjeta se, pak, snima unutar hotelskog kruga...

To nimalo teško ne pada 23-godišnjoj Miji Pojatini iz Nove Gradiške, aktualnoj Miss Universe koja za mjesec dana krunu predaje nasljednici.

- Ne, neću se natjecati više nigdje jer nakon ovoga nema dalje, ovo su i Wimbledon i Grand Slam! Uz to nemam ni vremena jer sam nakon završetka medicinsko-laboratorijske dijagnostike našla i posao u struci, u centralnom laboratoriju bolnice Sveti Duh. Ipak, prionut će i studiju menadžmenta te tako pokušati steći još jednu diplomu - najavljuje. Mi pitamo, pak, koliko joj je sama pobjeda promijenila život?

Split, 240319.
Osamnaest djevojka koje se kandidiraju za izbor Miss Universe Hrvatske 2019 okupile su se u hotelu Park gdje im je aktualna Miss za 2018. godinu Mia Pojatina davala savjete.
Na fotografiji: Mia Pojatina sa svim djevojkama.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

 

Hoće li i devetnaestogodišnjoj finalistici Tei Slavici iz Zagreba, ako pobijedi na izboru za Miss Universe, trpjeti aktualna veza s napadačem Dinama Brunom Petkovićem? Vrijeme će pokazati, mudro smatra mlada Tea, inače studentica Međunarodnog poslovanja u Zagrebu, te članica modne agencije Midiken.

- Puno sam naučila već u ovih nekoliko dana priprema za izbor, i cijenim disciplinu koju su nam nametnuli Kraljevići jer je u životu i poslovnom svijetu uistinu svaka minuta važna.

Zagreb, 080219.
Bogoviceva 4.
Proslava petog rodjendana najnogometnije multistore trgovine Shoetique flagship store.
Na fotografiji: Tea Slavica i Bruno Petkovic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Željko Puhovski / CROPIX

Tea Slavica i Bruno Petković

 

Egzotični izgled

S druge strane, vezano uz održanje veze, vrijeme provedeno odvojeno ne mora biti fatalno; nešto što je kvalitetno i vrijedno, preživjet će takve kušnje. Najvažnija je ljubav. I povjerenje - domeće ljepotica egzotična izgleda i dalekih šibenskih korijena. Moramo reći da Tea Slavica prakticira niz sportova kao i njezine lijepe protukandidatkinje, no po nečemu se izdvaja.

- Imam konja, baš u mom vlasništvu, mog Spicy’n’Sugara! Star je sedam godina i jašem ga western stilom najmanje dvaput mjesečno, a u međuvremenu držim na Jarunu - odala nam je kuriozitet. O ovoj 19-godišnjakinji zapravo se zna malo toga, izuzev činjenice da je studentica međunarodnog poslovanja na Rochester Institute of Technology u Zagrebu te da joj je broj pratitelja na Instagramu višestruko porastao otkad je Petković počeo sve redovitije briljirati na Dinamovim utakmicama.

 

Mladi par vrlo vješto skriva sve detalje o svojoj vezi, iako redovito objavljuju zajedničke fotografije i ne skrivaju da su skupa; Petković je nedavno otkrio tek nekoliko informacija o njihovom odnosu.

- Mislim da bi svaki pravi muškarac trebao osvajati svoju ženu, a ne obrnuto. Nije ona mene osvojila nego ja nju - izjavio je prije nekoliko dana u intervjuu za Story, pa dodao da su sretni i zadovoljni, da mu je Tea velika podrška, ali da i dalje planiraju detalje o svojem privatnom životu zadržati za sebe.

Split, 240319.
Osamnaest djevojka koje se kandidiraju za izbor Miss Universe Hrvatske 2019 okupile su se u hotelu Park gdje im je aktualna Miss za 2018. godinu Mia Pojatina davala savjete.
Na fotografiji: Mia Pojatina sa svim djevojkama.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Nikola Vilić / CROPIX

 

Zvijezda Dinama

Atraktivna brineta Petkovića redovito prati na njegovim utakmicama, na kojima u posljednje vrijeme doživljava najjače dane svoje dosadašnje karijere. Bila je, među ostalim, i u Zagrebu i u Portugalu na utakmicama Dinama i Benfice.

Za to vrijeme, Tea je pomno pratila njegove poteze, ponosno pozirajući u plavom dresu s njegovim prezimenom. Zanimljivost je i da ove godine na prestižnom izboru ljepote boje “najlipšeg i najluđeg grada na svitu” brani samo jedna predstavnica, koja čak nije ni tipična Splićanka; Dora Vlajić (22) je, naime, Žrnovčanka, štoviše, članica Udruge za očuvanje tradicije “Žrvanj” iz mjesta koje formalno pripada području grada Splita.

- Mi smo organizirali i onaj čuveni Advent - pod ožujskim suncem na terasi hotela Park vragolasto namiguje prpošna Dora, inače studentica treće godine turizma u Splitu.

Uskoro možda i nova Miss Universe Hrvatske, tko zna?

“Ne ginemo za pobjedom, nego se družimo i dobro zabavljamo”

Prijateljstvo i ugodno provedeno vrijeme, čini se, djevojkama su važniji od same pobjede. Ističe to i Korčulanka Mia Rkman (21), studentica sanitarnog inženjerstva u Zagrebu, iz jake medicinske familije; djed je bio specijalist-infektolog, otac je liječnik obiteljske medicine, brat apsolvent Medicinskog fakulteta i mama inženjerka, pazite, metalurgije!

- Krenut ću stopama zdravstva, želim se baviti epidemiologijom i unaprjeđenjem ekologije. Ako steknem, uz pobjedu, pravo studiranja i američkog menadžmenta, još imam dovoljno vremena i za to. No, pobjeda nije bitna, meni je već sad divno - oduševljeno će mlada Rkman.

Kninjanka Ivana Radić (22) trenutno radi, pak, kao asistentica u nastavi za djecu s posebnim potrebama u Kninu i studira ekonomiju, ali će se, veli, prebaciti na smjer turizma jer u daljoj budućnosti namjerava promovirati, po njenom mišljenju, još uvijek nedovoljno prepoznate ljepote rodnoga Knina i njegove okolice, posebice izvora Krčića.

- Eto, samo zbog toga bih voljela pobijediti, jer bih imala više mogućnosti za eksponiranje i takvo promidžbeno djelovanje, kao i ono vezano uz djecu s posebnim potrebama, te sjajne mališane koji se istinski raduju malim stvarima. Inače ne ginem za pobjedom, lijepo mi je ovo druženje i zahvalna sam na tome - poručuje Kninjanka Ivana Radić.

“Ovo je jedini izbor u ex-YU zemljama”

Na žalost, većinu sponzora dobivamo izvana, jednostavno je kriza previše velika i dugotrajna. Ipak sam sretan što nalazimo partnere za osnovne troškove, pa i dalje držimo rejting najvisokobudžetnijeg izbora kod nas - ističe Kraljević, čiji je izbor pobjednici na državnoj razini ranijih godina donosio skup dar - osobni automobil - no danas je glavna nagrada kudikamo vrednija: uz korištenje automobila Nova rent-a-cara na čak godinu dana tu su besplatno školovanje na studiju američkog menadžmenta na ZŠEM-u u Zagrebu, što odgovara novčanoj protuvrijednosti od dvadeset tisuća eura!

- Sve sudionice dobivaju na dar i cipele Baldinini, kupaće kostime Pletix i druge prekrasne darove, pogledajte samo - ukazuje Kraljević, inače blizak prijatelj jednog od najmoćnijih ljudi svijeta, predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji je ujedno i osnivač svjetskog izbora za Miss Universe, te koji je Kraljevića nedavno ugostio na otvorenju hotelskog visokokategornika u Washingtonu.

Kraljević je inače vlasnik i slovenske licencije istog natjecanja, no zbog nedostatka vremena odlučio se koncentrirati na organizaciju izbora u svojoj zemlji. Ponosno ističe da je Miss Universe Hrvatske ujedno i jedini takav izbor među svim ostalim državama nekadašnje jugoslavenske federacije, što mu još više daje na prestižu.

24. travanj 2024 18:35