StoryEditorOCM
Zoom danaFOTO/VIDEO: LIJEPA NAŠA IZ DRUGE PERSPEKTIVE

Pogledajte predivne snimke Hrvatske napravljene dronovima

Piše Dom&Dizajn
7. travnja 2019. - 23:50
Naslovna

Zahvaljujući novim tehnologijama turizam već godinama poprima u potpunosti novu perspektivu. Ponašanje samih turista se promijenilo iz korijena. Nove tehnologije su uključene u cijelu priču čak i prije nego što potencijalni turist odluči posjetiti neko mjesto. Predivna slika, zanimljiv video, pozitivna recenzija na koju slučajno naiđemo - sve to utječe na našu odluku o sljedećoj destinaciji za odmor.

Osim tehničkih stvari, kao što su organizacija prijevoza i smještaja, internet je uz nas kao turiste cijelo vrijeme. Na društvenim mrežama dijelimo oduševljenje odabranom destinacijom, jednako kao i nakon što se vratimo kući. Samo što tada objavama dodajemo i dozu nostalgije. I tako sve te objave postaju dostupne cijelome svijetu. Jednako tako se strani turisti ponašaju kada dođu kod nas, donosi Dom&Dizajn.

Zahvaljujući razvoju i dostupnosti novih tehnologija sve više koristimo razne gadgete kako bismo zabilježili uspomene na što realniji i zanimljviji način. Osim male i praktične GoPro kamere, dronovi s kamerama postaju sve dostupniji. Dron je bespilotna letjelica kojom možemo upravljati. Za snimanje se koriste manji dronovi koji imaju ugrađene kamere, a koje se mogu kotrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu.

 

Malo smo istražili YouTube u potrazi za zanimljivim snimkama turista koji su putovali Hrvatskom i pomoću dronova zabilježili svoje uspomene.  Izdvojili smo nekoliko divnih videa. Možda ih nakon ove sezone, kada više ne postoji osoba na svijetu koja nije čula za nas, bude puno više!

 
 
 
 
20. travanj 2024 03:46