StoryEditorOCM
Zoom danaFOTO: SENZACIONALNE SNIMKE ZADRANINA FILIPA BRALE

Pogledajte veličanstveni ples jata dupina snimljen u Zadarskom kanalu!

Piše Matea Gugić
8. travnja 2019. - 15:37

Bio je to jedinstveni doživljaj koji nitko nije očekivao - rekao nam je poznati zadarski fotograf Filip Brala, opisujući susret s jatom od 15-tak dupina ovoga vikenda.  Neočekivani susret dogodio se baš pred velikim brojem domaćih i inozemnih novinara koji su u sklopu dodijele Zlatne penkale za najbolju turističku reportažu napisanu o Hrvatskoj, ovog tjedna bili i posebni gosti na zadarskom Tuna, Sushi & Wine festivalu. 

U sklopu njihovog boravka u Zadru, koji je organizirala Hrvatska turistička zajednica, zajedno s turističkim zajednicama grada i županije, dogodio se i izlet uzgajalištu Kali Tune. Filip je bio u njihovoj pratnji na turističkom brodu.

- Baš kad smo prošli most koji spaja otok Ugljan sa Ždrelcom, pojavilo se to jato dupina i krenulo u veselu utrku s našim brodom. Svi su, naravno, bili  oduševljeni , a meni je u glavi bilo samo imam li vremena za dignuti dron?! Riskirao sam i isplatilo se! Napravio sam fotografije koje će vjerujem još dugo biti popularne na društvenim mrežama i portalima - priznao nam je Filip te naglasio kako je s dronom snimao iz pristojne udaljenosti kako ne bi uznemirio životinje. 

Vjerujemo kako su novinari ovim susretom dobili još pokoju inspiraciju za pisanje o Hrvatskoj kao jednoj od najljepših turističkih destinacija. 

27. travanj 2024 04:15