StoryEditorOCM
4 kantunaJAVIO SE KONCESIONAR KOJI JE UZ PSOVKE NAPAO TALIJANE

Svi su platili, samo ovi nisu htjeli

Piše Index
3. kolovoza 2017. - 11:29
likfhu43t4

MARKO MATULINA, koncesionar sidrišta Marmat na Silbi, muškarac je koji je snimljen kako s brodice viče na talijanske nautičare i pokušava otegliti njihovu jedrilicu od 10 metara - piše Index.

Matulina je vidio kako je izašla priča Talijana Enrica Cossutta koji je snimku neugodnog iskustva sa sidrišta na Silbi objavio na Facebooku. Na snimci se vidi kako Matulina vidno iznerviran bijesni na Talijane, vrijeđa ih i prijeti im. 

Evo što on kaže o svemu.

"Došli su Talijani s barkom, ja sam radio cijelo popodne. Rekli su da će stat uz bovu, ali da se idu javiti prijateljima na drugoj jedrilici, to su ovi s kojima sam se ja kasnije sukobio. Svi su mi platili, a njih dvoje su bili na jednom sidru. Prve sam premjestio na bovu, oni su mi platili, a ovi drugi nisu htjeli platiti, nego su me provocirali. Gledali su me cijelo popodne kako radim, idem od jednog do drugog, vidjeli su da sam živčan i namjerno su me htjeli isprovocirati. Tri, četiri puta smo razgovarali prije nego je uslijedila ova situacija koja je snimljena. Rekao sam im da idu ća, ako ne žele platiti. Nisu htjeli uopće surađivati pa sam ih pokušao odvući sa sidrišta", priča Matulina za Index.

"Prepušten sam sam sebi, nemam pomoći ni od policije, ni od Kapetanije"

Tvrdi da je on apsolutno bio u pravu, a da su Talijani htjeli izbjeći plaćanje sidrenja na području koje je pod njegovom koncesijom.

"Ma izmislili su priču, totalno. Oni su bili 20 metara od bove. Nisu htjeli surađivati pa sam se odvažio i upustio u sukob s njima. Ali drugi put neću. Poslije me boljela kralježnica i ogrebao sam se. Ma to je sve zbog toga što nitko ne radi svoj posao. Ja sam prepušten sam sebi, nemam pomoći ni od Kapetanije, ni od policije. Vidio je Talijan da ovdje vlada bezvlađe pa je pokušao iskoristiti situaciju. Ali ne mogu mi oni ništa. Sidrište je popularno. Ja sam sve objasnio kasnije njihovim prijateljima. Spremala se nevera i jedrilicu je trebalo ukloniti jer su i drugi bili u opasnosti. Poslije su mi zahvaljivali. Ja sam ovdje najpošteniji i najkorisniji, a s ovom snimkom pokušali su okaljati moj brk", kaže Matulina za Index.

26. travanj 2024 21:20