StoryEditorOCM
4 kantunaPRIČA ZAGREPČANINA KOJI JE DOŽIVIO HOROR NA SEZONI U ZADRU

'U sobi su me dočekali žohari i štakori, radio sam preko 13 sati i bez slobodnog dana, a napojnice su mi oduzimali!'

Piše PSD
7. kolovoza 2017. - 21:22
konobar

Tako tijekom ljetne sezone i Zagrepčani “trbuhom za kruhom” posao traže na moru zbog veće zarade jer su, sudeći prema pričama i ponudama, plaće daleko bolje i veće.

Na taj se potez odlučio muškarac iz Zagreba koji je dao otkaz i na društvenim mrežama objavio oglas da traži posao na moru. 
Javili su mu se iz poznatog restorana u blizini Zadra gdje su tražili konobara. Krenuo je za Dalmaciju vrlo brzo, a u njegovom su ga plaćenom smještaju dočekali žohari, štakori i zagušljivi prostor, piše Zagreb.info.

Za plaću od 5 tisuća kuna radio je više od 13 sati i bez slobodnog dana. Radno vrijeme počelo je u 8, radili bi do 16 sati, uzeli pauzu od 2 sata i nastavili bi istim tempom od 18 sati do 1 ujutro. Posao je bio tim teži jer su radila samo dva konobara i treći bi povremeno dolazio kao pomoć. Nije mogao zadržati ni napojnice.

“Dobro sam i korektno radio svoj posao, dobivao velike napojnice, ali nijednu nisam smio zadržati, sve je išlo poslodavcu. Uvjeti su bili katastrofalni, ali kome se požaliti? Njih nije bilo briga. Budio sam se ujutro prije 8 i zaspao poslije 1“, ispričao je.

Naposljetku je doživio živčani slom pokupio je stvari i otišao.

“Osim što radom zadržiš zaslužene napojnice koje pripadaju tebi, imaš slobodan dan, ne radiš više od 13 sati, plaća je solidna, a zaspiš i budiš se s grčem, ako se uopće probudiš budući da su nam se u sobe uvukli štakori. Na sezoni nije toliko bajno koliko svi pričaju“, priča ogorčeni, piše Zagreb.info.

27. travanj 2024 03:53