StoryEditorOCM
ĐiradaU UTORAK

Po prvi put na Glazbenim večerima nastupa Zadarski kvartet klarineta

Piše Zadarski.hr
29. srpnja 2017. - 21:53
klarinet

U utorak 1. kolovoza na 57. izdanju Glazbenih večeri u Sv. Donatu prvi će put nastupiti Zadarski kvartet klarineta. Ansambl je to koji djeluje punih deset godina, a čine ga troje Zadrana, Ante Buturić, Ivan Andrijević, Lovre Lučić i njihov kolega sa zagrebačke Muzičke akademije Abdul – Azziz Hussein.

Respektabilan je to broj godina rada pa bi se moglo očekivati da će se na pozornici naći u najmanju ruku glazbenici mlađe srednje generacije. No na podiju Večeri naći će se izuzetno mladi glazbenici koji su se u ovaj ansambl okupili još kao djeca, kao učenici Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar te od tada rade i koncertiraju (s jednom promjenom – Zadranina Marcela Zelenčića zamijenio je Abdul – Azziz Hussein).

Talent, muzikalnost, rad i upornost ovih mladih umjetnika prepoznati su u Gradu na svim razinama; od Škole koja je u svoje učenike ulagala mnogo te joj danas služe na ponos, pa sve do raznih organizatora koji su ih posljednjih godina predstavljali kao pravo osvježenje na zadarskoj glazbenoj sceni. Mladi glazbenici najpoželjniju zadarsku pozornicu, onu Glazbenih večeri u Sv. Donatu planiraju osvojiti ozbiljnim, ali dopadljivim ali dopadljivim programom – djelima Jeana Francaixa, Felixa Mendelssohna, Tomislava Uhlika, Guillerma Laga, Tihomila Vidošića i Astora Piazzolle.

Koncert započinje u 21 sat.

 

27. travanj 2024 05:58