StoryEditorOCM
ForumZAKAZAO SUSTAV, DJEČAK NIJE TREBAO UMRIJETI:

Ministrica o majci ubojici: „Smrt malenog Denisa mogla se izbjeći, inspekcija utvrdila nepravilnosti i nemar u radu Centra za socijalnu skrb!“

Piše Zadarski.hr
30. svibnja 2017. - 18:49
ugovori_asistencija21-281016

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u utorak je održala konferenciju za novinare na kojoj je kazala da je u slučaju malenog Denisa Pašića, 3-godišnjaka kojeg je ubila njegova majka Chiara Rojnić, zakazao sustav.

- Čim smo saznali za smrt djeteta, Ministarstvo je 26.svibnja uputilo upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb Pula. Izvršen je uvid u svu dokumentaciju te su obavljeni razgovori sa svim stručnim radnicima koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj slučaj. Utvrđeni su propusti u radu i procjeni rizičnog ponašanja majke Chiare Pašić - izjavila je ministrica Murganić.

Istaknula je kako su u vezi s tim bile i "nepravovremene mjere zaštite djeteta", čime je praktično okrivila sustav i djelatnike pulskog Centra za nemar koji je doveo do tragedije, te rekla da su utvrđene "nepravilnosti u provođenju mjera obiteljsko pravne zaštite djeteta", prenose mediji.

- Važno je napomenuti da CZSS Pula nije primio ni jednu prijavu šire obitelji djeteta, susjeda, kao ni nijedne institucije - navela je ministrica Nada Murganić, koja je na konferenciji za medije izrazila sućut obitelji malenog Denisa.

26. travanj 2024 11:27