StoryEditorOCM
SportEKSKLUZIVNO: KK ZADAR OPET U BLOKADI A DIREKTOR ODLAZI

Boris Skroće: Podnio sam zahtjev za raskid radnog odnosa!

14. lipnja 2017. - 10:09
skroće

Boris Skroće, direktor Košarkaškog Kluba "Zadar" je na blagdan Svetog Ante odlučio povući "šahovski potez" i podnijeti zahtjev za raskid radnog odnosa, o čemu je, kaže, obavijestio vlasnika kluba, odnosno Grad Zadar.

- Učinio sam to iz osobnih raloga, ovih dana će biti obavljena primopredaja, točan datum još nije određen. Međutim, moja misija u Jazinama završena je, uvjeren da sam u uvjetima koji jesu, ne samo u našem klubu nego inače, radio maksimalno profesionalno i pošteno. Istina, uvijek se iza svakog pa tako i mene može kazati, moglo je i bolje. Eto, novu prigodu će imati direktor kojeg će se izabrati na natječaju koji mora biti realiziran čim prije jer posao ne smije čekati. O svemu je obaviješten novi gradonačelnik Zadra gospodin Branko Dukić te Nadzorni odbor kluba kao i sportski direktor Branko Skroče - veli Skroće.

Odlazak se nekako poklopio s informacijom kako je FINA blokirala KK Zadar, međutim, Skroće u tome ne vidi neki osobit problem....

- Riječ je o 150 tisuća kuna, što će se riješiti vjerujem jako brzo i ne predstavlja osobit problem, bilo je i težih trenutaka. Jer kad smo uspjeli uspješno odraditi predstečajni postupak bez kojeg klub danas možda ne bi ni postojao, onda će se i blokada FINA-e skinuti. Držim da sam velikim osobnim angažmanom i krvavim radom svih u klubu uvelike odradio priču oko spomenute predstečajne nagodbe – zbori Boris, kojem je jako žao što klub nije pronašao strateškog partnera.

- Kad sve zbrojim i oduzmem, taj dio posla sam želio napraviti, ali nije išlo, iako su stvoreni svi uvjeti za tako nešto. Zato onomu tko dođe na moje mjesto prva je želja upravo te naravi, da klub pronađe druge izvore financiranja. Nadalje, Gradsko vijeće Zadra kao vlasnik kluba će što skorije morati jasno kazati hoće li i dalje i na koji način biti uz klub. Vrijeme protječe, znam da i drugima nije lako ne samo u košarci, ali to je realnost koju valja promijeniti - misli Skroće, koji ističe kako je zajedno sa suradnicima radio transparentno...

- Sve revizije i razne kontrole nisu pronašle nepravilnosti – kratko će Skroće, koji je istaknuo da je klubu za jednu sezonu potrebno osigurati između deset i dvanaest milijuna kuna u što su uključeni i troškovi korištenja dvorane "Krešimir Ćosić".

- Onaj tko nije svjestan da je danas teško pronaći deset tisuća kuna onda ne razumije koliko je teško danas raditi u sportu koji mora doživjeti promjene vezano uz poreznu politiku. Jer oni koji ulažu u sport po meni je logično da uživaju određene beneficije. Ali, moram na kraju svojeg puta zahvaliti prijateljima kluba koji su u vrijeme šestomjesečne blokade pomogli nam da izguramo sezonu i da se priča na parketu završi bez nekih negativnih pojava - zbori Skroće.

Na isteku četverogdišnjeg mandata danas već bivši direktor KK Zadar, ali i svi ostali velikim dijelom sezone morali su slušati unisono negodovanje s tribina kroz dvije riječi - "uprava odlazi", ali je na Borisov račun bilo i te kako neukusnih izljeva.

- Nije bilo jednostavno buditi se sa svim problemima koje je imao i ima KK Zadar, pa još slušati uvrede s tribina. Čovjek sam od krvi i mesa da me to ne bi diralo, međutim, trpio sam i stavio se u službu kluba. Vrata mojeg ureda uvijek su bila otvorena za svakoga, bilo da je riječ o navijačima ili onima koji su svojim savjetima željeli bolje našem Zadru. Na koncu, hvala svima koji su na bilo koji način bili moji iskreni suradnici – zaključio je Skroće.

27. travanj 2024 06:10