StoryEditorOCM
SportVAK“AN“ZA SPORT&MUSIC

Fiestival je pred vratima, prijavite se!

Piše Zadarski.hr
17. lipnja 2017. - 17:03
slika igralište

 Sve je počelo kao petodnevna eksperimentalna vodena zabava pokrenuta na zadarskoj rivi uz najljepši zalazak sunca na svijetu, a ove godine na redu je 10. jubilarna godina održavanja projekta koji se pozicionirao kao jedan od najatraktivnijih zadarskih događaja jedinstven ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu - kažu organizatori.

A što se sve dogodilo od prvog izdanja VAKANZA-e: Zadar je imao četiri gradonačelnika, HNK Hajduk nije uspio postati prvak države, nije ni KK Zadar, Amerika je dobila tamnoputog predsjednika Obamu, a predsjednik je postao i Donald Trump, Leonardo Di Caprio je dobio Oscara, napustili su nas Whitney Houston, George Michael, David Bowie, Michael Jackson, Prince... Na Poluotoku je otvoreno 29 ugostiteljskih objekata.

Ivan Santini je od najboljeg golmana VAK“AN“ZA-e došao do nogometnog reprezentativca Hrvatske, održane su troje Olimpijske igre, Croccante team Kampo Kaštelo još uvijek nije osvojio VAK“AN“ZA-u, punog naziva Vaterpolski Amaterski Kup „Antivaterpolista i Neplivača“ Zadarskog Akvatorija, projekt VAK“AN“ZA postao je sinergija atraktivnog i zahtjevnog sportskog turnira te glazbenog programa postavši svojevrsni Sport&Music Fiestival.

Ekipe koje sudjeluju na VAK“AN“ZA-i dolaze iz mnogih zadarskih kvartova, ali i iz mjesta poput Preka, Sukošana, Turnja, Sv. Filipa i Jakova, Turnja, Zatona, Nina, Crnog, Male Rave, Velog Iža…

Od 2008. godine u Zadru i okolici je postavljeno više od 10 vaterpolo terena i veseli nas činjenica kako je VAK“AN“ZA projekt bio taj mali uteg na vagi da se sredine odluče na taj potez i ožive svoja mjesta,kvartove i uvale na taj način.

Jedna od najljepših priča vezana uz VAK“AN“ZA-u je pokretanje amaterskog vaterpolo kluba „KOLPOMORTO“ u kojem su sjedinjeni igrači koji sudjeluju na turniru nastupajući za različite momčadi. Iz tih ekipa se profilirala i skupina igrača, sportskih entuzijasta koji imaju volju i želju igrati tijekom cijele godine te su nastala nova prijateljstva, druženja i to traje i dalje te su primjer amaterskog sporta u koji bi se trebali ugledati mnogi u Hrvatskoj i šire.

10-to izdanje VAK“AN“ZA turnira donosi neke nove, dinamičnije stvari vezane uz pravila i propozicije, ali i mnogo toga vezanog uz popratni program.

„VANTASY VIRTUAL GAME“

Jedna nova aktivnost koja će biti vezana uz cijelo natjecanje je i pokretanje fantasy game VAKANZA-e „VANTASY“, prve takve vezane uz neki amaterski događaj.

Virtualna igra sa pravim,Vakanza igračima omogućiti će svakome da postane trener svoje ekipe,sastavi ekipu iz snova i bori se za prvu titulu „VANTASY“ Managera te osigura neku od vrijednih nagrada.

Sve obavijesti o platformi igrice i njenoj aktivaciji biti će dostupne prije početka turnira

VAK“AN“ZA SPORT & FUN Time:

Dok će sportski dio turnira donijeti za posjetitelje od vrhunskih majstorija i vještina do napetih i neizvjesnih utakmica na zadarskoj rivi, u sklopu zabavnog i revijalnog dijela na programu je sljedeće:

Utakmica „Legende CRO vaterpola vs Legend VAKANZA-e“

 

„Kakva obrana Renza Posinkovića…lopta ide prema Bukiću…Šimenc spušta za Paškvalina…povratna lopta za Bebića i gooool!

Ne, ovo nije transkript ili prijenos neke od utakmica vaterpolo reprezentacije sa jednog od pohoda na Olimpijsko zlato ili naslov Svjetskog prvaka već najava super atraktivne utakmice u kojoj će sudjelovati proslavljeni bivši hrvatski reprezentativci, a sa suprotne strane će stajati „Legende Vakanze“.

Osvajači olimpijskih medalja, svjetskih i europskih naslova kontra prekaljenih „antivaterpolista“ VAKANZE koji su pak na terenu „Kontra vitra“ kao kod kuće.

Revijalne utakmice

„All Star weekend“

Goal With Purpose

PROMOCIJE

Nextbike

„Kupujmo lokalno“ by Sonik

OPEN AIR KONCERTI:

Grupa Forum

Jamiromania(Italia)

Queen Real(Bg)

S3ngs (Rock Off festival)

OTVARANJE SPORT&MUSIC FIESTIVALA

15.07. (subota)

- Utakmica „Legende Cro vaterpola vs Legende VAKANZA-e

- Pre-opening party LA BODEGA - DJ Matt De Kokk

21.07.(Petak)

NEXTBIKE promocija

SONIK „Kupujmo lokalno“ - Refresfment corner

„Pakleni kutak“ powered by HELL

Akrobatska skupina „Krila Oluje“

Revijalna utakmica „VK Veterani - VK selekcija VAKANZA-e“

Koncert - grupa Forum(Zadar)

22.07.(Subota)

NEXTBIKE aktivacija

SONIK „Kupujmo lokalno“ - Refresfment corner

„Pakleni kutak“ powered by HELL

Koncert - Jamiromania(Italia)

SPORTSKI TURNIR:

Prijave započinju od ponedjeljka 19.06. i traju do 21.07

Sve informacije biti će dostupne putem službene Facebook stranice ili web stranice www.vakanza-zd.com

Početak turnira 24.07.

Finale 10-11.08

All star vikend 18-19.08

Novost i izmjena kod propozicija odnosi se na igrače koji smiju sudjelovati a ono od ove godine glasi:

Pravo nastupa imaju svi igrači koji nisu igrali u službenim utakmicama:

regionalne lige

prve lige (ne samo u HRV)

nižih seniorskih liga (zadnjih 7 godina)

aktivni u mlađim kategorijama (zadnjih 5 godina)

 

Svaka momčad može imati najviše 2 bivša igrača uz gore navedene uvjete.

(npr.  2 igrača koji su ubilježili zadnji nastup za seniore VK Zadar prije 2010.g.)

Ostala bitna pravila:

Teren je dimenzija 22x12

Igra se s loptom br 4

Golovi su dimenzija 260x80

U polju se nalaze 4 igrača i golman

Ekipa može brojati 10 igrača

26. travanj 2024 17:06