StoryEditorOCM
SportNK ZADAR S ČETIRI GOLA POMEO ZMAJA

Karlo Torbarina zabio dva komada, odličan je bio i Dragan Župan

Piše Ivica Gjergja
30. rujna 2017. - 21:16
zmaj

ZADAR - Igralište na Stanovima. Gledatelja 300. Sudac: Mario Jadrijević (Glavice). Pomoćnici: Čalo i Grčić. Strijelci: 1:0 M. Jurjević (9), 2:0 Torbarina (22), 3:0 Torbarina (61), 4:0 Verunica (89).

ZADAR: Gluić , Pranić (od 65. Viduka-), Sarić , Torbarina (od 76. Rončević-), Ivičić (od 64. Verunica-), Župan , Anić , Jerbić , M. Jurjević , Jurić , J. Jurjević . Trener: Leo Burčul.

ZMAJ (B): Vugdelija , Čubel , Rajić od 67. Marinović-), Ivanišević , Grabovica , Begić , Šešlija , Čuljak , Mušić , Matković od 46. Jelavić , Škoro od 34. Sardelić. Trener: Grgica Kovač. Najbolji igrač: Karlo Torbarina (Zadar).

 U lijepoj nogometnoj predstavi Zadrani su Zmaju iz Blata „potkresali" krila četiri puta, od čega dva puta sam Karlo Torbarina koji je bio i najbolji igrač utakmice. Uz njega sjajno je odigrao i Dragan Župan koji je pokretao akcije, „dorađivao" i uvijek bio na pravom mjestu. Jednostavno bio je primjer svima kako se bori za boje svoga kluba.

Već u drugoj minuti Župan je dalekometno opalio no Vugdelija je bio siguran, da bi isto pokušali Torbarina minutu kasnije, pa Ivičić i na kraju dva puta Župan no lopta nije htjela u gol. U 9. minuti dugo su Zadrani pleli oko kaznenog prostora da bi Župan s lijevog boka idealno pronašao na drugoj stativi Marija Jurjevića, ovaj se naklonio i to je 1:0.

U 22 . minuti Zadrani su lijepu akciju napadačkog reda izveli ovaj put po desnom boku - Župan je prošao dvojicu, uposlio Torbarinu koji čini korak dva i lijepim udarcem matira Vugdeliju.

U drugom dijelu utakmice Ivičić je dao naslutiti da će brzo zgoditak, a on se zbio u 61. Minuti. Jurić je odlično uposlio Torbarinu i ovaj zabija svoj drugi, a Zadrov treći zgoditak , da bi mladi i nadareni Verunica na dodavanje Rončevića postavio konačan rezultat 4:0.

Zadovoljna publika pozdravila je aplauzom svoje igrače , koji su im uzvratili dobrom igrom, ali i golovima. Ovo je Zadru četvrta pobjeda u nizu, tri prvenstvene i jedna Kup utakmica. Na kraju susreta sportski direktor, Zadra, Josip Bepo Bajlo, kazao je:

-Radujem me dobra igra naših igrača, a dakako i rezultat koji je postignut, a on je plod odlično izrađenih akcija. To je ono čemu težimo i dalje. No pokazali su dečki igru vrijednu svake, pohvale, ovo je ono čemu težimo i što priželjkujemo, uz prvo mjestu na ljestvici. Nije bilo loše karike u našem „lancu", kazao je kratko Bepo. 

26. travanj 2024 04:20