StoryEditorOCM
4 kantunaNA JESEN

Zapuštene poslovne prostore u garaži TIZ-a Lignum će prenamijeniti u stanove za studente! To će promijeniti vizuru ovog dijela grada uz Lipoticu

Piše AVŠ
22. srpnja 2022. - 14:13

Otkako je 2009. godine otvorena TIZ-ova garaža, deset poslovnih prostora koji se nalaze u toj zgradi nikad nisu zaživjeli. S godinama su zapušteni i devastirani, što dodatno nagrđuje sliku tog prostora u širem centru grada. Pridoda li se  tome niz napuštenih lokala u zgradi Lipotice koji se nalaze paralelno s prostorom garaže,  cijeli taj potez zaista ne izgleda reprezentativno.

image
Jure Miskovic/Cropix

No, čini se kako takvo stanje neće dugo ostati. 

image
Jure Miskovic/Cropix

Tvrtka Lignum, u čijem je vlasništvu garaža TIZ-a, ove jeseni planira prenamijeniti tih deset spomenutih poslovnih prostora u stanove za studente. Kako nam je rekao Davor Jurjević iz Lignuma, građevinska dozvola koju su dobili za taj projekt dobili još uvijek je važeća.

- Iza ljeta donijet ćemo odluku o dinamici i konačnom izgledu tog projekta, ali sigurno ćemo ići u tom smjeru. U početku je bila ideja da se diže još jedna etaža, ali od toga se odustalo. U međuvremenu je došla korona,  pa je projekt završio na čekanju, a sada je zbog ljeta  zabrana građevinske aktivnosti pa ionako čekamo jesen- kazao nam je Jurjević o poslovoj ideji koja je dobra iz više razloga: neposredne blizine kampusa,  ali i krizne situacija na tržištu stanova gdje zadarski studenti prvo nastradaju zbog turističke sezone. 

 

06. svibanj 2024 02:27