StoryEditorOCM
KalelargaREPOVI S AKTUALNOG

"U kojoj je fazi preoblikovanje NK Zadar i je li došlo do privatizacije kluba? Kako je moguće da dobivaju 300 tisuća eura iz proračuna?"

Piše Iva Ivanac
26. ožujka 2024. - 20:53

Nezavisni vijećnik Enio Meštrović je na Aktualnom satu upitao u kojoj je fazi preoblikovanje NK Zadar i je li došlo do privatizacije kluba te kako je moguće da dobivaju 300 tisuća eura iz proračuna Grada?

Krešimir Karamarko kazao je kako je naručen revizijski elaborat koji je potreban za preoblikovanje.

- Što se tiče 300 tisuća eura, NK Zadar je isplaćena četvrtina novca temeljem odluke o financiranju nužnih rashoda i izdataka za prvo tromjesečje, kazao je Krešimir Karamarko, a Meštrović upitao zašto je novac isplaćen ako privatizacija nije dovršena. 

- Naša obveza finaciranja škole nije vezana uz preblikovanje kluba, zaključio je Karamarko.

I Marjana Botić (Akcija mladih) se na Aktualnom satu dotakla NK Zadra pitajući zašto su djeca u tom klubu naspram druge djece u drugim klubovima privilegirana.

- Zašto je NK Zadar privilegiran i iz proračuna dobiva 300 tisuća eura, a djeca imaju manje termina za treniranje i plaćaju članarinu. To iznosi 1500 eura po djetetu. Mi sigurno nećemo izglasavati proračun u kojem sredstva djeci neće biti jednako raspoređena, dodala je Botić. 

22. travanj 2024 15:03