StoryEditorOCM
RegionalBOŠANA NA DRAŽICI

Biograd u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“: duplo više sade nego što uklanjaju nezdravih stabala

Piše Zadarski.hr
1. travnja 2021. - 13:44

Grad Biograd na Moru i Komunalna tvrtka „Bošana“ d.o.o. su se uključili u hvalevrijednu akciju „Zasadi stablo, ne budi panj“, koja se ove godine diljem Hrvatske provodi tijekom mjeseca ožujka, sadnjom stabala Pinije (Pinus pinea) na Šetalištu Dražica uz samu plažu Dražica. Cilj akcije je razviti svijest o klimatskim promjenama i očuvanju okoliša, stoji u priopćenju Grada Biograda.

U utorak 9. ožujka 2021. godine na Šetalištu Dražica djelatnici Komunalnog društva Bošana d.o.o. zasadili su šest sadnica Pinije (Pinus pinea) te nekoliko sadnica Fotinije. Iste će se savršeno stopiti u ambijent postojeće zelene površine uz samo more, a navedena će stabla osigurati hladovinu kako uzduž same šetnice, tako i za kupače na samoj plaži. Fotinija (Photinia x fraseri) je vazdazeleni ukrasni grm koji se sadi kao živica. Raskošnog izgleda, privlačit će poglede tijekom cijele godine zbog svojih zelenih, a kasnije crvenih listova.

Posljednjih se nekoliko godina na području Grada Biograda na Moru sve intenzivnije provode hortikulturne aktivnosti. Lokacije koje su obnovljene i ozelenjene novo sadnjama su dvorišta vrtića, okolica Osnovne škole, groblje gdje je posađeno niz čempresa.

02. lipanj 2024 11:14