StoryEditorOCM
RegionalNA SVETOG STJEPANA

U crkvi sv. Kate održan tradicionalni Božićni koncert „Vukšiću na dar„

Piše Marko Ledenko - Mane
27. prosinca 2023. - 18:37

U organizaciji učiteljica područne škole Petar Zoranić iz Vukšića i ženskog pjevačkog crkvenog zbora iz Vukšića, 26.12 na blagdan sv. Stjepana, održan je 8. tradicionalni božićni koncert "Vukšiću na dar". U punoj crkvi nazočni mještani i gosti, uživali su u veličanstvenom koncertu djece, koji su donijeli i dočarali radost Božića, te dramskom predstavom odaslali sjajnu poruku o radosti božićnih blagdana..

Djeca su bila zvijezde večeri sa svojim pjesmama, recitacijama, dječjim osmjesima, jednostavno su razgalili srca svih nazočnih mještana u crkvi sv.Kate. Tijekom jednosatnog koncerta svi sudionici darovali su onu istinsku božićnu ljubav, radost i toplinu. Nazočni vjernički puk bio je oduševljen i dirnut na koji način su djeca sa svojim nevinim srcima prenosili svoje emocije, iskrenost, ljubav i božićne poruke svojom priredbom. U pauzama ženski crkveni zbor pjevao je božićne pjesme.

- Dok smo gledali ovaj koncert i dramsku predstavu, svi mi odrasli moramo učiti od ove predivne dječice, kako se šalje snažna poruka ljubavi, mira i praštanja u ovim božićnim blagdanima. Draga djeco velika vam hvala što nam svake godine u naša srca  usadite toliko ljubavi, radosti i mira, kazao je na kraju fra Božo Mandarić.

Nakon završetka koncerta odrasle djevojke obučene u anđele, uručile su djeci prigodne božićne darove. Svi nazočni vjernici od srca su snažno zapjevali „ Radujte se narodi i Narodi nam se „. Ispred crkve svi nazočni mještani, sudionici koncerta nastavili su druženje uz pjesmu i skromni božićni domjenak.

10. svibanj 2024 10:51