StoryEditorOCM
SportPRVA KOŠARKAŠKA MUŠKA LIGA – JAZINE ARBANASI

Trener Bujas: "Pripreme smo dobro odradili!!"

Piše Ivica Gjergja
2. listopada 2018. - 22:40
Igrač Jakov VladovićJakov Vladovic

Da je Zadar grad košarke odavno je znano, a sada se po tko zna koji put potvrdilo, jer pored KK Zadra koji igra ABA ligu, u Prvoj muškoj košarkaškoj ligi nastupaju Jazine - Arbansi i Sonik - Puntamika.

Ovaj put ćemo o Jazinama – Arbansima, o njihovom rosteru i ciljevima u ovoj ligi, koja počinje već 6. listopada, dok će utakmicu sa Pulom 1981 odigrati u Jazinama 07. listopada u 18,30 sati.

Pored igrača koji su ostali od prošle godine u „Žutoj podmornici“, jedino je kapetan Marin Zrnić prešao u Goricu, ojačali su svoj roster znatno. Prvo ime dolaska i pojačanje je svakako Jakov Vladović, donedavni kapetan Zadra i organizator igre. Tu je i mladi nadareni košarkaš Bruno Španja, na poziciji krilnog centra iz Šibenika, kao i Prestan Bungeikrilo, a od „starih“ igrača su tu Josip Gulam, Emilio Banić, Kršimir Škara, Petar Petković, Anton Franov, Bruno Šoba, Marin Knežević.

Prije nekoliko dana u sklopu priprema Jazine Arbansi su u Sinju odigrali prijateljsku utakmicu sa premijerligašem Alkarom i pobijedili ga 83:61 (46:26).

- Dosad učinjenim na pripremama sam zadovoljan, dečki se zalažu maksimalno, ozbiljno prilaze poslu, ništa im nije teško. Rekao bih da se slažemo u hodu, za sada imamo deset igrača, a nadam se da ćemo do kraja završetka prijelaznog roka imati još dva-tri igrača. Inače, kompletna liga je izjednačena, igrati će po meni za prvaka Dubrovnik, Pula 1981 i Sonik Puntamika  koji će na neki način „kolo voditi“. Nama je prvi susret u subotu. Dolazi nam KK Pula 1981, vjerujem da ćemo odigrati dobro, a sve mi to kazuje prijateljski susret sa premijerligašem Alkarom kojeg smo pobijedili. Bit će fajta, borit ćemo se se, iako sam ih izdvojio kao favorite, kazao nam je trener Jazina Arbanasi, Luka Bujas.

Evo tko igra Prvu mušku košarkašku ligu u sezoni 2018/19.godini:

Agrodalm, Dubrovnik, Dubrava, Đakovo, Jazine Arbanasi, Kvarner 2010, Pula 1981, Ribola Kaštela, Rudeš, Sonik-Puntamika, Universitas, Zapruđe.

10. svibanj 2024 07:12