StoryEditorOCM
SportNAGRADE FRANJO BUČAR

Zadranin Edi Stipić dobio godišnje priznanje!

Piše Ivica Gjergja
28. listopada 2017. - 17:32
vk_zadar1-300916

Ovogodišnju Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2017. godini dobili su Zdenko Zorko, ZinaUrlić te posmrtno Zdravko Hebel, dok su dobitnici godišnje nagrade DeniLušić, Dina Levačić, Edo Pezzi, Igor Boraska, Ivica Tucak, Jozo Jakelić, Luka Lončar, Ratko Kovačić, Tihomir Franković, Valentina Pereglin, Vlado Lisjak i Zadranin Edi Stipić, kondicijski trener.

Edi je bio član tima Šime Fantele i Igora Marenića, a koji su se prošle godine okitili svjetskim i olimpijskim zlatom.O odluci je odlučivao Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine prof. dr. sc. Damir Knjaz, prof. dr. sc. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.Stipića je na neki način zatekla vijest o nagradi, mada je  bio upoznat s kandidaturom koju je podnijela Udruga kondicijskih trenera. On jednostavno nije vjerovao da će između toliko zaslužnih imena odabrati baš njega.

- Sretan sam što nagrada dolazi od struke, koja je prepoznala moj rad za nominalno razdoblje od tri prethodne godine. Ona je zasigurno naslonjena na moj rad s Fantelom i MArenićem, ali tome je prethodilo puno rada u drugim sportovima, prvenstveno mojoj bazičnoj atletici, a potom i stolnom tenisu, nogometu, košarci, vaterpolu... Jedrenje nije neka novina u mom radu jer sam već 2003. godine radio s Tomislavom Bašićem i Petrom Cupaćem, kazao je Edi Stipić.

Podsjetimo da je on bio svojedobno šesterostruki državni prvak u atletici. Ostaje nam da i mi čestitamo Ediu Stipiću.                                                                   

Dodjela Državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2017. godini održat će se 25. studenoga, a svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50.000kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000 kuna.

 

02. svibanj 2024 23:34