StoryEditorOCM
SportPH U TAEKWONDOU U-21

Zadranka Ariana Oreč osvojila zlato i izborila odlazak na Europsko prvenstvo!

Piše I. Gjergja
30. lipnja 2021. - 11:57

Ariana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar kvalificirala se za Europsko prvenstvo. Ona je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u finalu bila bolja od Ele Jelić (Omega) te je tako ponovila uspjeh sa seniorskog PH gdje je također bila zlatna. 

Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore, od 16 do 21 godine, održano je u dvorani Taekwondo kluba Zadar. Na njemu je nastupilo 51 natjecatelj iz 21 kluba. Prvaci s ovog natjecanja izborili su nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine koje će se održati u kolovozu u Estoniji. 

Od članova kluba TK Zadra, kojeg uspješno vodi trener Mladen Uskok, nastupilo je nekoliko Zadrana. Frane Pavić (-74 kg) se u reprizi finala juniorskog prvenstva održanog prije tjedan dana, opet borio protiv Ante Kovača iz TK Marjan koji ga je pobijedio i ovaj put (10:21) pa je Zadranin osvojio drugo mjesto. 

Ariana Oreč (-67 kg) je u finalu s 24:7 slavila protiv Ele Jelić (Omege) i izborila EP. Ariani je ovo prva seniorska sezona, na kadetskom Europskom prvenstvu 2017. bila peta, a nastupala je i za juniorsku selekciju. 

Megi Lerga (+73 kg) je u finalu izgubila od Nikoline Mesić (Jastreb) s 8:18. Noeli Torić (-57 kg) je u prvom seniorskom nastupu u četvrtfinalu pobijedila Viktoriju Besednik iz Jastreba (12:8), a u polufinalu ju je zaustavila Klara Kovač iz Marjana. 

Zadar je u ukupnom redoslijedu klubova osvojio treće mjesto, iza splitskog Marjana i Iona iz Zagreba. Računajući samo seniorke Zadar je osvojio drugo mjesto.

03. svibanj 2024 00:37