StoryEditorOCM
4 kantunaRAT ZA LUKU D.D. ZADAR: EVO I PISMA MALIH DIONIČARA KINESKIM ULAGAČIMA

Kinezi, odustanite, žele vas prevariti!

Piše Zadarski.hr
27. kolovoza 2018. - 20:50
luka_zadar10-310817

Nakon što smo na portalu Zadarski.hr u ponedjeljak iz "Slobodne Dalmacije"prenijeli  tekst o dokapitalizaciji "Luke d.d." Zadar od strane kineskih ulgača, točnije tvrtke "Luxury Real Estate", pokušali smo istražiti tko stoji iza te tvrtke odnosno tko su Kinezi koji su, navodno, s ambicioznim planovima ušli u većinsko vlasništvo "Luke d.d." Zadar  i najavili mogućnost obnove Unske željezničke pruge kroz Liku.

Saznali smo vrlo malo o tim  kineskim investitorima koje je u Zadar doveo Mario Rendulić, predsjednik CSEBA, zagrebačke poslovne kinesko-južnoeuropske asocijacije, a uz podršku zadarskih gradskih vlasti. Međutim, došli smo do pisma kojeg je početkom kolovoza u "Luxury Real Estate" poslala skupina malih dioničara "Luke d.d." Zadar u kojem se kineskim ulagačima daje do znanja da njihova dokapitalizacija tog poduzeća i navodno većinsko vlasništvo ne vrijede  zbog ranijih sudskih procesa, koji još uvijek traju, a koji se odnose na dosadašnju proceduru promjene vlasničke strrukuture u tom poduzeću.

Pismo zadarskih malih dioničara prenosimo u cjelosti:

"Obraćamo vam se u svojstvu malih dioničara i suvlasnika Luke d.d. Zadar, a želimo vas izvijestiti da vaša ulaganja i namjera kojom želite postati većinski dioničari Luke dd Zadar neće moći biti provedena jer na hrvatskim i slovenskim sudovima postoje odredjeni procesi koji nisu završeni, ali su izdana privremene mjere zabrane odlučivanja sadašnje kriminalne uprave, a kad se završe i vi ćete odgovarati za posljedice nezakonitih odluka.

Vjerovatno ne znate i niste upoznati u sudske procese poništenja svih odluka Skupštine, jer vaši odvjetnici ako ih imate, namjerno skrivaju pravne nedostatke u odlukama kojima su vas naveli na rizična ulaganja , ili se oglušujete i ne želite vidjeti probleme koje ćete imati brzopletim potezima ulaganja u dokapitalizaciju Luke d.d. bez da ste sve dobro provjerili!

Na Trgovačkom sudu u Zadru traje postupak poništenja svih odluka skupštine Luke d.d Zadar održane 30.kolovoza 2017.g. jer su donesene nelegalnim i protivno statutu Luke Zadar važećim propisima! Skupština je nelegalna i nezakonita te će je Trgovački sud na slijedecem ročištu poništiti, tako da sve odluke o dokapitalizaciji su nezakonite!!

Uprava društva Luka d.d. Zadar je izvan najzadnjeg roka dopuštenog nelegalnom Skupštinom donijela odluku o uplati povećanja temeljnog kapitala , čime je vaša uplata dokapitalizacije nevažeća, tako da će rješenje o povećanju temeljnog kapitala, žalbom malih dioničara na Visokom trgovačkom sudu biti poništeno, a ovo sadašnje nije pravomoćno!!

Slovenski sud sa više mjera također neće dozvoliti da se legaliziraju kriminalna djelovanja Maria Rendulića i Tihomira Voriha koji su vas obmanuli i uvjerili da je sve regularno jer vašim nelegalnim ulaganjem izravno nanosite štetu svim ostalim dioničarima iako ste znali za donesene privremene mjere i zabrane glasovanja

Ovo je samo dio kriminalnih radnji koje su napravili vaši partneri , a putem medija ćete doznati i za sve postupke koje se vode na kaznenim sudovima protiv vaših partnera iz Luke dd Zadar !

Preispitajte vaše ulaganje i dok je vrijeme reagirajte jer ukoliko prihvatite ovaj način uništenja imovine malih dioničara, a tako i velikih, niste dobro odlučili jer ćemo se svim sredstvima braniti i pokazati hrvatskoj i europskoj javnosti kakvi su to kineski ulagači koji na štetu hrvatskog malog radnika žele zaraditi te se oglušuju na hrvatske i europske zakone, nepostivajuci odluke hrvatskih i europskih sudova.

Zbog nasilnog provođenja nezakonitih odluka skupštine Luke d.d. Zadar, a koje vi prihvaćate biti korisnici, pokrenut ćemo kaznene prijave vama kao organiziranoj kriminalnoj skupini udruženoj da se oštete mali dioničari i izigra hrvatski i slovenski sud! Nadalje , putem vaših predstavnika u Republici Hrvatskoj ćemo zatražiti da vas se procesuira i u NR Kini jer ste svjesno i odgovorno organizirali udruženu skupinu investitora da nezakonitim djelima , a na štetu malih suvlasnika Luke dd Zadar, steknete nepripadajuće većinsko vlasnistvo.

Vjerujemo da niste bili upoznati sa svim detaljima sporne i opozvane skupštine te da ste obmanuti od Maria Rendulića i njegove organizirane kriminalne skupine , pa se nadamo i vašoj pozitivnoj i promišljenoj odluci.

O svemu ćemo ovome obavijestiti sve potrebne hrvatske , europske , kineske i svjetske pravne , političke i gospodarske institucije.

Mali dioničari Luke d.d. Zadar"

26. travanj 2024 13:54