NOVI DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA ZADAR Mladići prije samoubojstva pustili glazbu i napisali oproštajne poruke. Evo što u njima piše...

NOVI DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE KOJA JE POTRESLA ZADAR

Stravično dvostruko samoubojstvo šokiralo je jučer u rano jutro Zadar. Dvojica mladića u dobi od 22 i 23 godine zajedno su se ubili ispušnim plinom u automobilu u šumi na zadarskom Musapstanu.

Prije nego što su spojili plastičnu cijev na auspuh i sproveli je u automobil kojeg su pomno obložili plastičnim vrećicama, pustili su glazbu i napisali oproštajna pisma.

"Ne da nam se više raditi, bit ćemo vaši čuvari gore na nebu. Pozdrav domovini", napisali su u svojim porukama koje je pronašla policija.

Duboko u šumi, na izoliranom mjestu u ranim jutarnjim satima pronašao ih je pastir: u automobilu čiji je motor još uvijek radio ugledao je dvojicu mladića, a da je riječ o nečem strašnom shvatio je tek kada se približio. Na automobilu iz kojeg je cijelo vrijeme treštala muzika, bila je spojena plastična cijev. Automobil je bio zaključan iznutra, te mu je odmah mu je postalo jasno o čemu se radi, pa je nazvao policiju.

Pomno planirali

- Još je uvijek pod velikim šokom od onoga što je vidio. Najprije je mislio da je riječ o ljubavnom paru, pa se isprva nije htio ni približavati. No kako je motor automobila stalno radio uz glasnu muziku, postalo mu je sumnjivo pa je prišao da vidi o čemu se radi. Šokirao se kada je ugledao cijev koja je iz auspuha išla u automobil. Shvatio je o čemu se radi, no automobil je bio zaključan iznutra, a tijela su bila unutra. Mladići nisu davali znakove života - ispričala je poznanica Zadranina koji jučer nije mogao komentirati strašan događaj.

Iako je policija odmah nakon njegove dojave pohitala na mjesto tragedije, mladićima nije više bilo spasa. Utvrđeno je da je njihova smrt nastupila nekoliko sati prije dolaska policije.

- Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Ono što možemo reći jest to da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost počinjenja kaznenog djela - rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je na mjestu nesreće provodila očevid do 13 sati.

Da su dvostruko samoubojstvo mladići prethodno pomno isplanirali, potvrđuje mjesto nesreće na kojem su okončali život.

U automobilu su pronađene plastične vrećice kojima su mladići pomno začepili sve otvore u automobilu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev, dio mašine za pranje odjeće.

Mladići su bili odjeveni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama na očima kao da su netom prije toga bili na plaži. Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod utjecajem opijata.

'Čudni' postovi

Što je bio motiv ovog strašnog čina nitko službeno nije htio komentirati, no iz krugova bliskim mladićima moglo se doznati da su obojica bili depresivci, a jedan od njih prethodno je na svom Instagramu objavljivao čudne "postove", te je čak često objavljivao mjesto na kojem je sa prijateljem na koncu odlučio dignuti ruku na sebe.

" Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj u paklu sam već bio!", napisao je tako na svom instagram profilu prije tragedije. Ozbiljnije probleme imao je tijekom školovanja navodno zbog konzumiranja opijata, mada je zadnjih godina bio u redu i imao uredno zaposlenje kao i njegov prijatelj s kojim je odlučio počiniti samoubojstvo.

Njihovi prijatelji iz kvarta naveli su kako je bila riječ o dobrim i mladićima.
- Nadam se da ćete svoju dobrotu prinit i na onaj svit, di ćemo svi prije ili kasnije... samo jedno znajte da onaj gori uvik uzima dobrotu, a to je naša u vama dvojici, čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti... - samo je jedan od pozdrava kojeg su im prijatelji uputili preko Facebooka.

Osim prijatelja mladića, nezapamćenom tragedijom u utorak je bio potresen cijeli Zadar.

"Ne pamtimo da se ovako nešto ikada dogodilo u našem gradu. Tako mladi ljudi. Nezamisliva tragedija za obje obitelji", komentirali su građani šokantno samoubojstvo koje se dogodilo u šumi na Musapstanu nekoliko stotina metara od poznatih simboličnih krugova od kamenja gdje se svake godine održava festival "Ritam prirode".

Od jednog od mladića oprostio se i UN Tornado. "Počivaj u miru brate", napisali su na svojoj Facebook stranici.

Jedan od mladića se na društvenim mrežama predstavljao kao "boko haram" što u prijevodu znači "zabluda " i "zabranjeni grijeh".

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

MUČNE SCENE U SUDNICI ZADARSKOG SUDA Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt:
Majke tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) -...
Majke traže najstrožu kaznu za vozača koji je njihovo troje djece odveo u smrt: "On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo... Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati...!"

FOTO: ŠOKANTAN IZGLED AUTOBUSA KOJI PUTNIKE VOZI IZ GRADA DO ZRAČNE LUKE Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!

Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!
„Mene je bilo sram sjediti s turistima iz drugih država u ovakvom autobusu“ – tako glasi poslj...
Rasparana sjedala, prljava stakla, rupe na sve strane... Je li ovo standard s kojim želimo dočekivati goste iz cijeloga svijeta koji dolaze u naš grad?!